TOKİ Kuraları Mı? “Yılan” Hikayesi Mi?

Malatya’da depremlerin ardından inşasına başlanan konutların teslimlerindeki belirsizlik devam ediyor. Nisan ayında yapılması gereken 3. Kura ilk olarak mayıs ayına sonra ise haziran ayına ertelenirken vatandaşların meraklı bekleyişleri sürüyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20:00
TOKİ Kuraları Mı? “Yılan” Hikayesi Mi?

Malatya’da TOKİ kuraları sazan sarmalına döndü.

Depremin ardından Malatya’da toplamda 36 bin bina yıkılacakken 29 bin 810nun yıkımı tamamlanmış, geriye kalan 6bin 190 yapının ise 3500’ünde yürütmeyi durdurma kararı alındı.

35 bin 680 ağır hasarlı binanın bulunduğu şehirde 103 bin 19 konutun yapılması gerekiyor. Totalde 48 bin 810 konutun yapımına başlanırken 7bin 881 konut ise teslim edildi.

Ak Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 14 Mayıs’ta sosyal medyada yaptığı paylaşımla yılsonuna kadar 6bin konutun teslimin yapılacağını duyurmuştu.

Malatya’da şubat ayında başlanan TOKİ kuralarının ilkinde6bin 181 konut teslimi yapıldı. Mart ayına gelindiğinde bu rakam 1700 TOKİ konutuyla sınırlı kaldı.

Nisan ayında ise konut teslimi yapılmazken yetkililerden de herhangi bir açıklama gelmedi.

Bu kez de mayıs ayında 3. Kuranın yapılması beklenirken Milletvekili Ölmeztoprak’tan, sosyal medya hesabından kuranın haziran ayında ertelendiğini belirtildi.

Her ay düzenli olarak teslimi beklenen TOKİ kuraları Malatya’da 2 aydır yapılmıyor.

Bununla beraber toplamda Kahramanmaraş’ta 15 bin 980 konut teslimi yapılırken Malatya’da ise sadece 7 bin 880 konut teslimi yapıldı.

Gelinen bu noktada her fırsatta Malatya’yı 2 yıl içerisinde toparlayacakları vaadini dile getirenler Yıl sonuna kadar ise sadece 6 bin konut teslimatı yapacak.

2 aydır aksayan TOKİ kuraları düşünüldüğünde bu rakamın gerçekleşip gerçekleşemeyeceği ise geriye kocaman bir soru işareti bırakıyor.

Elde edilen veriler ile vaat edilen 103 bin konutun, aksayan kura çekimleri ve konut teslimleri düşünüldüğünde 7 yıl içerisinde tamamlanacağı gerçeği ortaya çıkıyor.

Malatya’nın toparlanabilmesi 7 yılı bulabiliyorken bu durum memleketi bilinmezlik çukuruna itiyor!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83