banner85

Taksi Esnafı Zamlara İsyan Etti

Ardı arkası kesilmeyen yakıt zamlarından en çok nasibini alanlardan biride taksi esnafı oluyor haliyle akaryakıt zamlarının getirdiği ek maliyetler, bir yana birde müşterinin kahrını çeken esnaf şaşırmış vaziyette bizde mikrofonu taksici esnafına uzattık ve onlardan dinledik.

meral şeker
meral şeker
11 Eylül 2023 Pazartesi 11:26
Taksi Esnafı Zamlara İsyan Etti

Taksi esnafı, son dönemde ardı arkası kesilmeyen yakıt zamlarının etkilerini ciddi bir şekilde hissediyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artışlar, taksilerin işletme maliyetlerini artırırken, bu durum doğrudan müşterileri etkiliyor ve taksiciler için sıkıntılı bir dönemi beraberinde getiriyor.

Taksiciler, yakıt maliyetlerinin sürekli yükselmesi nedeniyle zorlu bir ekonomik dönemden geçiyorlar. İşlerini sürdürebilmek için daha fazla yakıt almak zorunda kalan taksiciler, gelirlerinin büyük bir kısmını akaryakıt masraflarına harcıyorlar. Bu da onların kârlarını azaltıyor ve geçimlerini sürdürmekte güçlük çekmelerine neden oluyor.

Müşteriler de bu durumdan etkileniyor. Yakıt fiyatlarındaki sürekli artışlar, taksilerin ücretlerine yansıyor ve yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar için daha pahalı bir deneyim haline geliyor. Hem taksiciler hem de müşteriler, bu ek maliyetler nedeniyle sıkıntılı bir dönemi yaşamaktan şikayetçiler.

Taksi esnafı yakıtın artmasının müşterileri doğrudan etkileyerek , artık belli bir kesimin taksi kullanmayı tercih ettiğini belirtti.

Vatandaşlar taksi kullanmaya bırakmadılar ama ufakta olsa tepki var. Ama müşteri potansiyeli olarak düşük yaşadık.

Başka bir esnafsa Ulaşımda sorun yaşayan halkın zam sonrası taksi kullanmakta’da muzdarip olduğu söyledi.  

Deprem bölgesi olduğu için toplu taşıma araçları doğru düzgün çalışmıyordu. İşlerimiz yüzde altmış düşüş yaşadı. Sadece akaryakıt zammı diye geçmeyelim araçlarımızın yağı, antifrizi, lastiği şu gördüğümüz koltıuk kılıfı dahil petrol üretimi.

Taksi esnafı müşteriler’de azalma olduğunu ve bu zam karşısında sorun yaratan yolcularla ücret tartışmasına girdiklerini dile getirdi .

Vatandaşlar taksi kullanmaya bırakmadılar ama ufakta olsa tepki var. Ama müşteri potansiyeli olarak düşük yaşadık.

Son zamlardan sonra kazanamıyoruz. Bize de zam geldi ve artık taksilerde kavga çıkıyor. İndi bindi 60 lira oldu. Binen müşteri 60 lira vermek istemediği için kavga çıkıyor. Yolcularda ciddi derece düşüş var. Bu düzen böyle gitmemeli bir indirim yapılmalı. Hem okuyorum hem çalışıyorum kazancımın yarısı yakıta gitti için yetişemiyorum.

Yakıta zam geldikten sonra taksimetreye de zam yapıldı ve bu da direkt vatandaşa yansıdığı için işlerde düşüş yaşandı. Taksimetre şuan 25 TL’den açılıyor,en yakın mesafe ise 60 TL oldu.

Diğer esnaflarsa Akaryakıt zammınının ardından araç masraflarına adeta yetişemediklerini , geçinmekte güçlük çektiklerini ve artık kontak kapatma seviyesine geldiklerinden yakındı.

Yakıt şuan çok yüksek aldığımız para yakıtı kurtarmıyor. Zam yapıldıkça yakıta da zam geliyor. Gerçekten kontak kapatacak duruma geldik. Durumlar çok vahim ve iş yok.

Taksici esnafı olarak aldığımız parayı yakıta veriyoruz. Her şey çok pahalı oldu ve biz artık ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Anahtar Kelimeler:
MalatyaTaksiZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86