banner85

Suriye’den Gelenlerin İşini Takip Ediyor

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Malatya’da yeminli tercümanlık bürosu açan rüzgar ile görüştük. Kanunlarda, mahkemelerde, resmi işlemlerde, bürokraside kılavuzluk yapan yeminli tercüman ilginç şeyler anlatıyor.

02 Şubat 2023 Perşembe 10:40
Suriye’den Gelenlerin İşini Takip Ediyor

Suriye’den kaçıp geldiler. Milyonlara ulaştılar.  Ülkemizde 10 yılı aşkın zaman oldu yaşıyorlar. Onların da işleri oluyor, onların da dertleri oluyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Malatya’da yeminli tercümanlık bürosu açan rüzgar ile görüşüyoruz. Matematik öğretmeniymiş Suriye’de. Bakmış burada vatandaşlarının işi çok iş takip bürosu açmış.

Kanunlarda, mahkemelerde, resmi işlemlerde, bürokraside kılavuzluk yapan yeminli tercüman ilginç şeyler anlatıyor. Suriye’de bir adam dört kadın alıp hepsini bir evlilik cüzdanına işliyor.

Ve Suriyeli rüzgar ekliyor. Türkiye, demokrasi, laiklik, özgürlük bunların kıymetini bilin. Suriye’de bir kadını kocası boşadım derse aynı gün sokağa bırakılır... Kadının hiçbir hakkı yoktur.

Evet millet olmak, ulus olmak, cumhuriyete, demokrasiye, devlete, laikliğe ve medeni kanunlara sahip olan ülkede yaşamak ve bunun adını Türkiye Cumhuriyeti koymak.

Son Güncelleme: 02.02.2023 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86