banner85

Sultansuyu Tigem'de Tarihi Rekor

Asil soydan gelen atalarının genlerini taşıyan yarış atları her yıl milyonlarca getiri sağlıyor.. Bir tayın 2 milyona satıldığı açık artırmada toplam 11 milyona yakın rakama at satışı yapıldı...

12 Ekim 2022 Çarşamba 16:09
Sultansuyu Tigem'de Tarihi Rekor

Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetiştirilen iki yaşlı on beş safkan Arap elit tayı İstanbul Veliefendi’den yapılan açık artırmayla görücüye çıktı. On beş tayın tamamı yeni sahiplerine kavuşurken yapılan açık artırmada ÖZGÜNHAN tayı olan AKATAHAN isimli tay 2 milyon lira ile en pahalı tay olarak satıldı. Bu tayımızı yine ÖZGÜNHAN tayı olan AHENTAY 1 milyon 200 bin lira ile izledi.

Toplam 10 milyon 220 bin lira gelir elde edilen satışta ÖZGÜNHAN isimli safkan Arap aygırının altı tayı 6 milyon 70 bin lira gelir getirdi. Böylece Sultansuyu TİGEM Türkiye genelinde üç rekora birden imza attı. 10 milyon 220 bin lira ile en yüksek satış 681 bin lira ile en yüksek ortalama 2 milyon ile en yüksek tay satışı ile üç rekoru birden kırdı.

İstanbul Veliefendi’de ki satışlara Sultansuyu Tarım İşletmeni Müdür Vekili ve İhale Satış Komisyonu ve Tarım İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ergün EROL, Atçılık Daire Başkanı Dr. Murat DURMAZ’da katıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86