banner85

Serpme Kahvaltı Yerine ‘Seçme’ Kahvaltı

Yüzlerce çeşit kahvaltı tabağı ile aç gözleri doyuran serpme kahvaltıya Türkiye Restoranlar Birliği dur dedi.

06 Kasım 2022 Pazar 12:27
Serpme Kahvaltı Yerine ‘Seçme’ Kahvaltı

Artık restoranlarda serpme kahvaltı dönemi sona eriyor. TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, serpme kahvaltı nedeniyle ülke de 100 milyar liralık israf yaşandığını ve tüketilmeyen ürünlerin çöpe gittiğini belirtti. Serpme kahvaltı yerine ‘Seçme’ kahvaltı getirilecek. Bu yolla serpme kahvaltı israfının önlenebileceği düşünülüyor..

Kısa adı TÜRES olan Türkiye Restoranlar Birliği bu israf konusunu gündemine aldı ve kendisine üye olan restoranlarda bu müsrif uygulamayı kaldırdı..

“İşletmeler, kişi sayısından az kahvaltı verilmesini kabul etmiyordu. Özellikle kadınlar ve çocukların o kahvaltıyı bitirme şansı yoktu. Dolayısıyla o masadaki yiyeceklerin yüzde 50'si çöpe gidiyor..'' dedi.

Geçinmenin zor olduğu, ülkemiz köylüsünün binbir zahmetle ürettiği el emeğinin bir kahvaltı sofrasında çöp olması ne bizim kültürümüz ne de inancımız ile bağdaşıyor..

Gözü doymaz, gösteriş meraklısı insanların israf ile övünerek bir de sosyal medyada yayınlamaları ise çok daha farklı bir bakış açısı..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86