banner85

Şehrin Ortasında Yaşanmayacak Ev

4 Yıl Önce Bitişikteki Evi Yıkmışlar, Yaşlı Kadının Evi Hasar Almış, Evin Altı Su Almış, Duvarları Çatlamış, Tavanı Çökme Tehlikesi Altında

25 Aralık 2022 Pazar 11:39
Şehrin Ortasında Yaşanmayacak Ev

Şehrin göbeğinde bir ev, 72 yaşlarında yaşlı bir kadın...

Burası Malatya’nın Merkez Mahallesi Sancaktar. Fenerci sokaktayız. 50 yıllık müstakil bir ev. Bu evde yalnız bir kadın yaşıyor. Ev çatlak, patlak, nem almış, tavanın demirleri görünüyor.

Bu evde 72 yaşında Zeliha Günaydın oturuyor. Ömrünün önemli kısmı bu evde geçmiş. Evin çok kötü durumda olmasının sebebini Zeliha Teyze anlatıyor.

Zeliha Teyze bize evinin odalarını gezdiriyor. Ağır bir küf kokusu, rutubet, hayalet ev gibi.

Dert yanıyor, yardım istiyor, ilgi bekliyor.

Şimdi önemli olan kısmına geliyoruz. Evin dışı tehlike arzediyor. Bitişik binayı belediye ekipleri  4 yıl önce yıkılmışlar. Hem evin altına su gitmiş, hem de evin duvarı desteksiz kalmış.

Bu duvar şehrin ortasında tehlike saçıyor. Yıkıldı yıkılacak. Devrildi devrilecek. Bir çocuğun üzerine çökse faciaya yol açacak.

Zeliha Teyze neden dış duvarın böyle olduğunu anlatıyor.

Evet burası Merkez Sancaktar Mahallesi. İçinde yaşanması zor bir ev. Yıkılmak üzere olan dış duvar, perişanlık çeken bir kadın.

Son Güncelleme: 25.12.2022 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86