Proje Mi? Şaka Mı?

Öyle bir memleket düşünün ki daha fazla ne olabilir dediğinizde ne varsa olsun. Öyle bir memleket düşünün ki yöneticilerin iş bilmezliği karşısında halk şaşkına dönsün. Öyle bir memleket düşünün ki on yıllara meydan okumuş bir camii şehrin bütün noktalarında gezdirilmiş, olmayınca da cami avlusuna terk edilsin.

Sultan
Sultan
09 Haziran 2024 Pazar 09:35
Proje Mi? Şaka Mı?

Cami avlusuna terk edilen bebek haberlerine şaşırırken hiç cami avlusuna bir Cami’nin bırakılacağını düşündünüz mü?

Ya da birtakım lobilere direnememiş ve Malatya merkez projesinde bir türlü konumlandırılamayan bir cami gördünüz mü?

Sanırım biz gördük.

Söğütlü Cami tarihi boyunca hiç bu kadar dile düşmemiş şehrin tek meselesi haline gelmemişti.

Defalarca gündeme getirdiğimiz çarşı projesi ve değişimleri artık bizlere diyecek birşey bırakmıyor.

Malatya basınına sızan proje fotoğraflarında yeni cami ve söğütlü caminin yan yana konumlandırıldığı görüldüğünden beri sular durulmadı. Her vatandaşın kafasında yeni bir soru ve bu anlamsız projeye mizahi bir eleştiri var. 

Tarihi dokuyu korumaktan oluşan sözde çarşı projesinin geldiği son noktada teze camii maalesef Söğütlü caminin gölgesinde kaldı. Yetkililerin özellikle vurguladığı kültürel dokuyu koruyacağız söylemleri ise askıda kaldı..

Malatya millet vekilleri, "Şehri inşa ederken kültürel dokusuna uygun şekilde projelendirme yapacağız. Tüm esnaf ve vatandaşlarımız endişe etmesin kenti el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız" dediler.

Malatya büyükşehir belediye başkanı Sami Er ve eski başkan Selahattin Gürkan, "Malatya'yı yeniden imar ederken kültür ve tarihi göz ardı etmeyeceğiz. bu yıkımı bir fırsat olarak değerlendirecek ve projelendirmeyi de bu şekilde yapacağız" ifadelerini kullanmışlardı.

Verilen bunca sözün sonunda ne oldu?

Bir sene sonra şehir merkezinin hareketleneceği ve yapıların belirginleşeceği söylemleri yapılıyordu.

Ancak bu süreçte Çarşı projesi sürekli değişime uğrarken halk ise belirsizlik ve karmaşanın içerisinde yaşam sürdürmeye çalışıyor…

Gerçekten iki cami yan yana mı konumlandırılacak?

Yâda çarşı projesi bir daha mı değişime uğrayacak?

Şaka mı?

Fotoğraf Kaynak: Malatya Haber. com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83