banner85

Poliçeyi Artık Devlet Belirleyecek

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Zorunlu trafik sigortası kapsamında önemli bir değişikliğe gidildi. Peki bu değişiklik araç sahiplerini nasıl etkileyecek ve sistem nasıl işleyecek

Rabia Işık
Rabia Işık
28 Eylül 2023 Perşembe 18:27
Poliçeyi Artık Devlet Belirleyecek

Trafik Sigortası Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikle, sigorta prim teklifi alamayan sürücülerin azami prim tutarları artık Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) tarafından belirlenecek.

Daha önce zorunlu trafik sigortası primleri sigorta şirketleri tarafından belirlenirken, yeni düzenleme ile bu süreç Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu nın denetim ve düzenlemesi altına alındı. Sigorta prim teklifi alamayan sürücüler için geçerli olan azami prim tutarları artık devlet tarafından belirlenecek ve bu sayede sürücülerin daha adil ve şeffaf bir şekilde sigorta primlerine erişimi sağlanmış olacak.

Bu değişiklikle birlikte trafik sigortası primlerinin daha denetlenebilir ve sürdürülebilir bir şekilde düzenlenmesini amaçlanıyor. Ayrıca bu dönemle birlikte sürücülerin ekonomik durumları da göz önünde bulundurularak uygun prim seviyeleri belirlenecek.

Sigortacı Abdulvahap Ortaç konuya ilişkin detayları paylaşarak 1 Ekim’den itibaren yeni uygulamanın hayata geçeceğini Malatya Vuslat Tv mikrofonlarımıza anlattı.

"Trafik sigortası ile ilgili Vatandaşlarımızın sıkı bir talepleri vardı bunu Sigortacılık Denetleme Kurumu bu konu ile ilgili çalışmalar yaptı vatandaş istese bile bazı şirketler kesmiyordu bu sigortaları prim veriyordu fiyat veriyordu ama kesemiyordu Dolayısıyla ek teminatlığı yüksek teminatlı poliçeleri kesiyorlardı bunun için bir ekiminden itibaren Yeni uygulamaya geçiyor mevcut yenilemesini yapan şirketleri Eğer kesmez ise devlet riski üzerine alarak kendisi havuz poliçesi olarak kendisi keser taahhütte artık kesmeme diye bir şey yok en iyi fiyatta vatandaşlar trafik poliçelerine sahip olacaklar"

Bu değişikliği memnuniyetle karşılayan vatandaşlar olduğu gibi detayları bilmediği için tedirgin olan da var.

" Bu güncellenen trafik sigortaları ile alakalı yapılmış onların cezanın caydırıcı olabileceğini olumlu karşılıyorum bir vatandaş olarak Öyle olması maddi ve manevi zararları bertaraf eder biz insanların insiyatifine bırakıldığı takdirde İşgüzar davranıp fırsata çeviriyoruz. "

" Artık Araba alım satımları da düşer şu an minimum sigorta 6.000 liraya yakın poliçe ödüyor."
" Günün şartlarına göre veya yönetimin belirlemesine göre uygun fiyat."

Anahtar Kelimeler:
SigortaPOLİÇEMalatyaHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86