banner85

Özel Yürekleri Ziyaret Ettik, Gönüllerine Girdik

Biz biliyoruz ki bu şehrin bir köşesinde güzel şeyler oluyor. Biz biliyoruz ki siyasetin bıkkınlık veren, insanların huzurunu kaçıran şeylerin dışında da haber yapılacak o kadar çok şey var ki... Bu şehrin unutulmuş veya bilinmeyen köşelerinde o kadar güzel şeyler oluyor ki... İşte bunlardan birisine Malatya basını olarak gitmenin onurunu yaşıyoruz. Biz masa başında değil gönül aşındayız.

14 Ocak 2023 Cumartesi 10:56
Özel Yürekleri Ziyaret Ettik, Gönüllerine Girdik

Burası Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde zihinsel engelli yavrularımızın devletin şefkatli kucağı olan bir ocak. Burada ilkokul, ortaokul, lise seviyesini bitirmiş yetişkin yavruların gençlerin özel olarak eğitildiği bir merkez.

Okul pırıl pırıl. Eğitim üst düzeyde. Devlet zihinsel engelli de olsa vatan evladını sokağa terk etmiyor, evlerine hapsetmiyor, sokak aralarında dilenmeye sevk etmiyor. Bu okulu görünce ey devletim sen ne kadar büyüksün ve şefkatlisin demek istiyor insan.

Aletler, cihazlar, spor aktiviteleri, sazlar, davullar, ilgi alaka, imkan hepsi sınırsız... Bu ülke bir can için bütün imkanları sunuyor.

İşte zihinsel engelli Yusuf ve onlarca Yusuf. İşte yaptıkları ve yaşadıkları, işte eserleri ve yetenekleri.

Ortamları sıcak, onlarca öğretmen üzerlerine titriyor. Evlerinden daha da rahatlar bu okulda. Yaşları 20'nin üzerinde. Boyuyorlar, yazıyorlar, çiziyorlar, söylüyorlar, gülüyorlar eğleniyorlar çünkü onlar da bizim gibiler sadece engelliler, tıpkı bir gün biz de engelli adayı olabiliriz gibi. Samimiler, içtenler ve özel yürekleri var.

Doğayı kirletmiyorlar, kalp kırmıyorlar, dedikodu yapmıyorlar, gıybet bilmiyorlar. İnsanlar ve piyasada insanım diyenlerden daha insanlar…

Son Güncelleme: 14.01.2023 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86