banner85

Onkoloji Hastanesine Cihaz Yatırımı Gerekli

Malatya’da 2020 yılında hizmete giren Malatya Onkoloji hastanesi, o günlerde bölgenin ihtiyacını karşılayan en büyük yatırımlardan biri olmuştu. Ancak onkoloji hastanesi, o günden bu güne tetkikler için gerekli olan MR, Ulltason ve Tomografi gibi cihazları hala olmadığından kanser hastaları, Turgut Özal Tıp merkezindeki cihazlar için gün almak zorunda kalıyor. Bu durum, acil tetkik ihtiyacı duyan kanser hastalarının aylarca randevu sırası beklemesine sebep oluyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Aralık 2023 Cuma 16:01
Onkoloji Hastanesine Cihaz Yatırımı Gerekli

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp merkezine bağlı Malatya Onkoloji hastanesi, 2020 yılında hizmete girdi.

Yapımına 2017'de başlanan Hastane, 176 adet onkoloji ve hematoloji hasta odası, 20 adet kemik iliği tedavi odası, 16 adet yoğun bakım odası, 5 adet İyotlu tedavi hasta odası, toplam 84 kişilik kemoterapi salonları ve 16 adet poliklinik bölümünden oluşuyor.

Ancak tüm bu yönleriyle o yıllarda sadece Malatya için değil, tüm bölge için tek onkoloji hastanesi olarak ümit vadeden hastanede kanser hastaları tetkiklerin tamamlanması için kimi zaman aylarca sıra beklemek zorunda kalabiliyor.

Çünkü onkoloji hastanesinin hizmete girdiği günden bu yana bünyesinde bulunması gereken MR, Ultrasonografi ve Tomografi gibi cihazları bulunmuyor. Kanser hastaları, tetkikler için Turgut Özal Tıp Merkezinde bu cihazların sırasını bekliyor ve kimi zaman aylarca sıra beklemek zorunda kalıyor.

Kanser hastaları için zamanın ve erken teşhisin ne kadar önemli olduğu düşünülecek olursa, açıldığı günden bu yana Malatyalı siyasetçilerin böyle bir yatırım için adım atması bekleniyordu.

Onkoloji hastanesinin Turgut Özal Tıp Merkezi’nden daha bağımsız çalışabilmesi ve kanser hastalarının zamandan kazanması için Onkoloji hastanesine yapılması gereken bu yatırımı, Malatya Sağlık İl Müdürü Erhan Berk’e de Güne Doğru programında soru sormuştuk. Bu cihazların oldukça yüksek bedellerle alınabileceğini söyleyen BERK, yine de bu konudaki eksikliği Malatya milletvekillerine ileteceğini belirtti.

Biz de, Malatya Milletvekillerine sesleniyor ve Onkoloji hastanesine cihaz yatırımı yapılması için kendilerinden destek bekliyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86