banner85

Ölüm Saçan Bir Bina

Büyük bir yıkım yaşadık ve deprem değil bina öldürür cümlesi hepimizin savunduğu cümle olur her deprem sonrası . peki 7 aydır tehlike saçan yapılar ne için bekletiliyor. Haber ekimiz çevre yolunda 7 aydır ölüm saçan binayı ölümle burun buruna olan vatandaşa sordu.

Rabia Işık
Rabia Işık
26 Eylül 2023 Salı 10:16
Ölüm Saçan Bir Bina

Malatya, depremin yarattığı büyük yıkımlardan sonra bile hala tehlike saçan binalarla mücadele ediyor.

Çevre yolunda şubattan bu yana ölüm saçan 7 katlı bir bina. Ne yıkılıyor nede tedbir alınıyor.

“Burası depremin ilk zamanından beri böyle bir güvenlik önlemi de alınmadı uzun süredir bu şekilde yani vatandaşlar korka korka geçiyor geçerken de sürekli yukarı bakıyorlar maalesef ki YETKİLİLERDE önemi olmuyor aşağıda alışveriş merkezleri var insanlar burada alışveriş yapıyorlar Burayı burayı kapatmaları gerekiyor çünkü burası en işlek yerlerinden birisi hatta gerekiyorsa binanın yıkılması gerekiyor”

Asrın felaketinin ardından ağır hasarlı binaların yıkımlarına devam edilirken bu ölüm saçan  binayı, iş makineleri hafif hasarlı binayı ağır hasarlı sanıp yıkmaya başlarken hafif hasarlı olduğunu öğrenip o şekilde bırakıyor. Ancak bu yıkım işlemi sırasında, iş merkezinin balkonlarına zarar veriliyor.

“Buraya kepçe yanlışlıkla yıkmıştı kolonları sağlam nasıl yapacaklarını bilmiyorum”

“Mutlaka korkuyoruz madem yıkılacaktı o zaman yıksalardı illa bir kişinin ölmesini ya da bir arabanın zarar görmesini istiyorlar madem burası yıkılmış bir karar verilmiş o zaman neden yıkmıyorlar”

Binlerce insanın her gün altından geçtiği binadan sarkan beton yığınları çok ciddi tehlike oluşturuyor.

Vatandaşlar binanın altından geçerken korktuklarını dile getirip aylardır hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını belirtti.

“Geçiyorum ve geçerken de aynı depremi yaşıyor gibiyim sadece mecburiyetten geçiyorum”

“Şu an bölgesinden geçiyoruz ağır hasarlı binaların altından çocuklarımız ve ailelerimiz var burada kafamıza bir tane demir beton düşse kim hesabını verecek bunun”

“Korkuyorum tabiikide ams gördüğünüz gibi bir şey yapılmıyor ve herkes susuyor”

“Buradan 12  01’e kadar millet geçiyor . İnsanların hayatı ucuz olmuş hiçbir şekilde insanların hayatını önemsemiyorlar burada birinin üzerine düşse ne olur nasıl yapılıcak ilgililerin bir el atması lazım”

“İşlek bir cadde olduğu için trafiğe kapatılmalı yani bir an önce önlem alınması lazım”

“Biz Malatyalılar buradan geçerken yürek yemiş gibi geçiyor çünkü biz de artık etraftaki görünümlere alıştık”

Malatya'da depremin yol açtığı bu zorlu süreçte, şehir merkezindeki Açıl İş Merkezi'nin durumu, hem esnaf hem de vatandaşlar için büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86