Okullar Açıldı, Beslenme Çantaları Hazırlandı

Yaz mevsimini geride bırakarak eylül ayına giriş yaptık. Peki bahar aylarında sağlıklı beslenmemiz adına nelere dikkat etmemiz gerekir? Diyetisyen Burcu Çoban Malatya Vuslat TV izleyicilerine özel olarak anlattı.

meral şeker
meral şeker
07 Eylül 2023 Perşembe 18:31
Okullar Açıldı, Beslenme Çantaları Hazırlandı

Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda yeme düzeninde de değişiklikler meydana geliyor. Hal böyle olunca sağlıklı bir birey olması adına dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bunlar arasında en önemlilerinden biri de elbette ki çocukların yanlarında götürdükleri beslenme çantasının içerisinde neler olduğu. Gerekli besini alabilmeleri için beslenme çantalarına doğru yiyecek ve içecekler konulmalı, sağlıklı beslenmeleri için hem teşvik edilmeli hem de veliler tarafından dikkatle katkı sağlanmalı.

Diyetisyen Burcu Çoban okulların yeni açıldığı şu günlerde velileri bilgilendirmek, çocuklarımızın daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi adına dikkat edilmesi gereken konulara açıklık getirebilmek adına Malatya Vuslat Tv takipçilerine özel çok önemli bilgiler paylaştı.

Okulların açılması ile birlikte sağlıklı bir beslenme çantası hazırlamakta büyük önem taşıyor.

Çocukların günün büyük bir kısmını hatta belki de evlerinden daha fazla zaman geçirdikleri okullarında da zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı olabilmeleri açısından beslenmelerine doğru bir şekilde devam edebilmeleri, hazır ve zararlı besinlerden uzak kalmaları gerekiyor.

Bu konuda da velilere doğru ve sağlıklı bir beslenme çantasının nasıl hazırlanması gerektiğine de dikkat çeken Burcu Çoban “Çocukların ve gençlerin beslenmesi bizim için çok önemli öğretmenlere ve velilere çok iş düşüyor burada çünkü onların temellerinin atıldığı bir dönem. Anneler mutlaka çocuklara kahvaltı yaptırmalı çünkü hem ders potansiyeli hem ders performansları hem sağlıkları adına önemli. Mutlaka süt grubu, yumurta, peynir, et grubu bunların hepsinin olduğu yeterli ve dengeli bir beslenme programını önemsemeliler. Beslenme çantası hazırlarken kendi yaptıkları poğaça, tost gibi besinlerin yanına süt, ayran , kuru meyve , salatalık ve mevsim yeşillikleri ekleyerek daha sağlıklı bir beslenme çantası hazırlamış oluruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.09.2023 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86