"Nehirler Düşlerim Göl Kenarında " Projesinden Renkli Görüntüler

Eğitim Bir Sen Malatya Şubesinin kadınlar komisyonu önderliğinde başlatılan "Nehirler Düşlerim Göl Kenarında" adlı projesi hayata geçti. Proje için Malatya Turgut Özal Tabiat Parkı alanında bir araya gelen Eğitim Bir-Sen üyeleri çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek barış mesajı verdi.

Editör
Editör
28 Nisan 2024 Pazar 11:30
"Nehirler Düşlerim Göl Kenarında " Projesinden Renkli Görüntüler

Eğitim Bir Sen Malatya Şubesi kadınlar komisyonunun, hayata geçirdiği "Nehirler Düşlerim Göl Kenarında " adlı projesi renkli görüntülere sahne oldu.

Proje kapsamında Eğitim Bir-Sen Malatya şubesi, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanı Sıdıka Aydın, Elazığ Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı İbrahim Bahçi, Elazığ, Adıyaman Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen kadın kolları başkanları ve üyeleri Malatya Turgut Özal Tabiat Parkı alanında bir araya geldi.

Proje kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenlendiği programda, çocuklar Filistin ve Türk bayrakları çizdi, barış için dans ederek, kâğıttan gemileri göle, kırmızı balonları ise özgürlük için gökyüzüne bıraktı.

Programda konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanı Sıdıka Aydın, Filistin’deki savaşa dikkat çekerek projenin önemine değindi. Aydın, "Filistin'de işgalin başladığı günden bu güne kadar olan süreçte binlerce ve on binlerced kadın, çocuk, yetişkin hayatını kaybetti. Kadınlar sadece kendileri değil çocuklarıyla molozların altında kaldılar yaşam mücadelesi veriyorlar. Buna sessiz kalamayız. Şimdiye kadar hiç gündeme gelmeyen bu işgal son zamanlarda ABD'de üniversitelerde ses getirmeye başladı bizler de ülkemizde savaşların durması masumların daha fazla ölmemesi için sürekli bu etkinliklerle projelerle bu konuyu gündeme getirmeli Gazze'yi dilimizden Filistin'i yüreğimizden düşürmemeliyiz" dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ise, programa katılan herkese teşekkür etti.

Eğitim Bir-Sen Bir Nolu Kadınlar Komisyonu Başkanı Eğitimci Yazar Nilüfer Zontul Aktaş, kırmızı barışın rengi olsun ölümün değil diyerek çocukların bu konuda bilinçlendirilmesi için çabaladıklarını söyledi. 

Malatya Eğitim Bir-Sen kadınlar komisyonu içerisinde şeker, mektup ve bayrakların olduğu kırmızı kutuları Elazığ ve Adıyaman Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanları ile kadınlar komisyonu başkanlarına teslim etti. 

Bayrağı devralan Elazığ Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Bahçi, tüm katılımcıları Elazığ’a davet ederek projenin bir diğer etkinliği için hazar gölü çevresinde buluşacaklarını söyledi. 

Proje kapsamında çocuklarla gemi yapan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanı Sıdıka Aydın, proje hakkında konuşarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Aydın, "Bugün burada gerçekleştirilen proje çok önemli çocuklarımızın bilinçli ve geleceği imar eden gençler olması için filistine umut olabilmek için onları bu haklı dava dahil etmek gerçekten çok önemliydi. Az önce  bir çocuğumuz yanıma geldi ve bana kırmızı kutularun içerisinde ne olduğunu sordu. Ona Filistin'li kardeşlerinin kendisine mektüp gönderdiğini söyledim o ise ben onlar için ne yapabilirim nasıl cevap vermeliyim dedi. İşte bu soruyu her çocuğumuza sordurmalı ve o çocuklarımıza yol göstermeliyiz bu değerli projeye emek veren ve hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları gemileri sırasıyla Orduzu göletine bırakan çocuklar, etkinlikte eğlendiklerini belirterek savaşların bir an önce bitmesi temennisinde bulundular. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86