Ne Kural Var Ne Düzen!

Malatya yaşanılan depremlerden bu yana yaşanılan sorunlarla gerilemeye devam ediyor. Malatya Çevre Yolu üzerine park etmiş araçlara ve kaldırım olmadığı için yolu kullanan yayalar için hala bir çözüm bulunamadı.

editör
editör
13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:27
Ne Kural Var Ne Düzen!

Malatya yaşanan depremlerden bu yana düzensizliğin ve kuralsızlığın kol gezdiği bir şehir oldu.Şehirler arası köprü özelliği taşıyan Malatya, içersinden bulunan bir çok yol ve güzergahla lojistik ve turizm için önemli bir ulaşım ağına sahip.

Yapımına 1900'lü yıllarda başlanılan  Malatya Çevre Yolu deprem öncesinde de artan nüfusla birlikte ulaşımda yetersiz kalıyordu.Ancak 6  Şubat 2023 tarihinde yaşanılan iki büyük deprem de bu yolda büyük hasar aldı.

Depremden bu yana ulaşımda yaşanılan aksaklıklar hala devam ederken şehrin en büyük ulaşım arteri olan Çevre yolunda da durum pek farklı değil.

Normal şartlarda iki şeritli olan yol depremlerden bu yana zaman zaman tek şerite düşüyor araçlarla yayalar yan yana hareket ediyor.

Bu durum sadece çevre yolunda da yaşanmıyor.Bağlantı yolu olan Akpınar Caddesi de inşaat çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılınca ortaya çok daha farklı bir tablo çıkıyor.

Çarşı projesinde kullanılan vinçlerin yolun üzerinden geçmesi ise başka olaylara davetiye çıkarıyor.

Trambüslerin geçişini zorlaştıran park etmiş araçlar ile çevre yolu inşa edildiğinden çok daha farklı bir amaçla kullanılıyor.Yayalar için kaldırım, araçlar için park yeri, esnaflar içinse kapılarının önü.

Yolu kullanmak zorunda kalan yayalarda durumdan şikayetçi.

Sorunlar ne zaman çözülür bilemiyoruz ama yayaların ve araçların güvenliğinin sağlandığı bir çalışmanın yapılmasının çok ta zor olacağını düşünmüyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83