banner85

MEGSAŞ Siparişe Göre Tam Kapasite Çalışıyor

6 Şubat depremlerinde Hanımın çiftliğinde bulunan eski MEGSAŞ ekmek fabrikası ağır hasar almasına rağmen büyük bir özveriyle çalışmaya devam etti. Ve depremzede vatandaşlara ücretsiz ekmek dağıtıldı. Şimdi MEGSAŞ ekmek fabrikası yeni yerinde ve tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Malatya Vuslat TV olarak MEGSAŞ’ı ziyaret ettik ve deprem sonrası çalışmalarını sizler için yerinde inceledik.

Rabia Işık
Rabia Işık
28 Aralık 2023 Perşembe 20:06
MEGSAŞ Siparişe Göre Tam Kapasite Çalışıyor

Asrın felaketinde tüm şehir enkaza dönerken fabrikalar da büyük hasar aldı. Malatya büyükşehir belediyesi MEGSAŞ ekmek fabrikası da hasar alan binalardan biriydi.

Deprem sürecinde soğuk havalar bir yandan bastırırken bir yandan da depremzedeler yiyecek ekmek dahi bulamadılar.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatıyla deprem bölgesinde vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için Hanımın çiftliğinde bulunan ve ağır hasar alan MEGSAŞ ekmek fabrikası büyük özveriyle çalışmaya devam etti.

Şimdilerde ise Malatya büyükşehir belediyesi MEGSAŞ ekmek fabrikası yeni yerinde tam kapasite Malatyalıların ihtiyaçlarına yönelik çalışmaya devam ediyor.

Deprem sürecine ve ekmek fabrikasındaki çalışmalara değinen MEGSAŞ Müdür Yardımcısı Fikret Sarıcı‎, "Fabrikada ekmek başta olmak üzere tüm unlu mamullerde ihtiyaca göre çalıştıklarını vurguladı.Sarıcı, "6 Şubat depremlerinde eski fabrika binamız hasar almış ve yeni binamız da daha hizmete girmemişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'ın talimatıyla hemen yeni fabrikamızın tamamlama çalışmalarına evam ederken bir yandan da eski fabrikada hasarlı olmasına rağmen vatandaşlarımıza ekmek yetiştirmeye devam ettik. Burada yeni fabrikamızda tam kapasite bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan yeni çalışmalar hakkında da bilgi veren Sarıcı, "Fabrikamızda ekmeğin yanı sıra çeşit çeşit unlu mamüller de üretiyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan'ın talimatıyla gülütensiz ekmek üretimine de başladık. Bilindiği üzere gulütensiz ekmek özellikle hasta vatandaşlarımız ve tercih edenler için üretilen maliyeti oldukça yüksek bir ekmek çeşididir. Bizler bu nedenle o ekmeğin üretiminde normal unla aynı ortamda dahi bulunmaması gerekmekte, bizler de bu nedenle gulitensiz ekmek için farklı bir imalathane kurduk ve üretime orada devam ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86