banner85

Malatyalı Esnaflardan Yetkililere Çağrı

Ramazan Bayramı nedeniyle tatilin 9 güne çıkarılmasına karar verilmişti. Tatilin 9 gün olacağı haberi yüzleri gülümsetti ancak tatilin ilk günüyle başlayan yağışlar vatandaşlar başta olmak üzere esnaflara da zor anlar yaşattı.

editör
editör
10 Nisan 2024 Çarşamba 15:18
Malatyalı Esnaflardan Yetkililere Çağrı

Ramazan Bayramı dolayısıyla memurlara idari izin verilmesinin ardından bayram tatili 9 güne çıkmıştı.

Bayram nedeniyle yoğun bir hafta geçireceklerini düşünen esnaflara, yağışlar engel oldu.  

Deprem sonrası Malatya büyükşehir belediyesi yanında kurulan geçici konteyner çarşıda Malatyalıları bekleyen esnafların iş yerleri ve ürünleri yağışlar nedeniyle zarar gördü.

Çarşının üzerine yerleştirilen tentenin yağışlara mâni olamadığını belirten esnaflar durumdan şikayetçi, "Bayram öncesi biz esnafların en fazla iş yaptiği dönem ancak dün bir yağışla bütün müşteriler çarşıyı terk etti. Ürünlerimiz zara görrdü dükkanın içerisine çekmek zorunda kaldık. İş yewrlerimizde alan dar olduğundan bazı ürünlerimiz dışarıda kalıyor. Üzerine naylonlar örttük ancak bir faydası olmadı bazı esnaf arkadaşlarımızın dükkanlarının içine bile su girdi. Bu durumdan şikayetçiyiz en fazla iş yapacağımız dönemde müşteri bile bulamıyoruz" dediler.

Çarşının konumundan memnun olduklarını belirten esnaflar, eksiklerin olduğuna değinerek yetkililere seslendi, " Çarşı konum itibariyle gerçekten çok güzel ancak bu çarşı oluşturulurken bazı detaylar düşünülmemiş bugün biz burada düşünülmeyen bu detayların sancısını çekiyoruz bizce yukarıda çatı diye yapılan tentelerin bir an önce değişmesi ve sağlam bir çatı oluşturulması şart ayrıca biz esnaflar olarak bile kimi zaman kendi dükkanlarımızı bulamaktan zorlanıyoruz bu sorunu çözmek için yön levhaları koyulması ve merkezden buraya gelecek olan müşteriler için ulaşımın en uygun şekilde dizayn edilmesi gerekiyor aksi takdirde burada siftah açdan evlerimize dağilmaya mahkumuz" şeklinde konuştular.

Hırsızlık olaylarına dikkat çeken esnaflar, İş çıkışı sonrası dükkanlarının korumasız kaldığını dile getirdi, " Bu çarşı düşünüldüğü kadar güvenli değil bizler iş yerlerimizi akşam kapatıp gidiyoruz. Bizden sonra buraya kim giriyor bekçi kontrol ediyor mu bir bilgimiz yok geçtiğimiz hafta bazı esnaf arkadaşlarımızın iş yerleri hırsızlar tarafından soyuldu camları kırıldı. Buranın çok güvenli olduğunu düşünmüyoruz bu konuda da yetkililerin tedbir alması gerektiğinin altını çizmek isterim seçim öncesinde adaylar bizlere gelip sorunlarımızın dinleneceğini söylediler ancak seçim bitti gelen giden yok şimdi merak ediyoruz acaba bu bir gösteriş miydi yoksa gerçekten bizim sorunlarımızla ilgileniyorlar mı beklemekten başka şansımız kalmadı" ifdelerini kullandılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86