banner85

Malatya’da Ders Zilleri Çaldı

6 Şubat depreminden sonra Malatya’da da bugün büyük bir heyecanla ilk ders zili çaldı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, sabah saatlerinden itibaren okulun ilk günü heyecanını yaşadı. Haber ekibimiz de bu heyecana ortak oldu.

meral şeker
meral şeker
12 Eylül 2023 Salı 10:49
Malatya’da Ders Zilleri Çaldı

Asrın felaketinin ardından Malatya’da da ders zilleri çaldı

Malatya, son yaşanan doğal felaketin ardından 2023-2024 eğitim yılına dönüş yapmanın sevincini yaşıyor. Felaket sonrası uzun bir aranın ardından ders zilleri tekrar çalmaya başladı ve öğrenciler okullarına geri döndü.

Ders zillerinin çalmasıyla birlikte öğrenciler sınıflarına yerleşti ve eğitim-öğretime kaldıkları yerden devam etme fırsatı buldular.

Malatya Vuslat TV mikrofonlarına konuşan veliler , bu anın tadını çıkarırken, yaşadıkları olumsuz deneyimlerin ardından okulların tekrar açılmasına sevinçle karşıladılar.

"Okul değişikliği oldu, eski evimiz yıkıldı ama okullar açıldığı için çok mutluyuz. Okula biraz uzaklaştık ama bunca sıkıntıdan sonra okulların açılmasına hem biz hem de çocuklarımız çok mutlu."

"Hem heyecan var hem burukluk var. Tabi geçen yıllardaki gibi olmuyor ama zaman bize gösterecek. Çocuğumu okula gönderdim ama korkuyla gönderdim. Bütün duyguları bir arada yaşıyoruz."

"Çocuğumu bu okula ilk defa getiriyorum umarım hayırlı olur. Heyecanlıyız tabiki de bakalım bizi neler bekliyor. Çocuklarımız çok kötü bir dönem geçirdi. Umarım tekrar deprem olmaz."

Geçen yıllar gibi olmadığını ifade eden veliler korktuklarını ekleyerek hem heyecanlı, tedirginler...

Yaşanan büyük deprem felaketinden en çok etkilenen kesim ise öğrenciler oldu.

 Okulun ilk gün heyecanını Malatya Vuslat TV’ye anlatan çocuklar, çok mutlu olduklarını, okullarını, öğretmenlerini, arkadaşlarını  çok özlediklerini söylerken, okulları değiştiği için üzgün olduklarını da dile getirdiler.

" Sınıflarımız değiştiği için yeni arkadaşlar edindik ama güzel eğitim oldu. Mutluyuz ama arkadaşlarım için üzülüyorum."

" Sınıflarımız değiştiği için yeni arkadaşlar edindik ama güzel eğitim oldu. Mutluyuz ama arkadaşlarım için üzülüyorum."

"Çok heyecanlıyım. Okulu çok özledim çünkü o uzun aradan sonra okulun açılmasını çok istedim."

"Çok mutluyum arkadaşlarımı öğretmenlerimi çok özledim ders işlemeyi bile özledim".

"Tekrardan okula gelmek insanlara gurur ve sevinç veriyor. Mutluyuz okulumuza geri geldiğimiz için.

"Çok mutluyum. Okulum açıldı ve eğitim alıcam yani çok heyecanlıyım. Önceki okulumuz ağır hasarlı olduğu için okulumuz değişti.""

"En çok okulu özledim ve heyecanlıyım. Bu okula gelmek için çok uğraştık. Umarım yarın güzel bir gün olur."

Mikrofonumuza konuşan öğretmen  ise Okulların açılmasıyla öğrencilerle tekrardan bir araya gelmenin mutluluğuyla  her şeyin çok güzel olmasını temenni etti.

Tabi ki çok heyecanlıyız her şeyden önce ama  böyle bir süreçten çıktığımız için bir tarafımız buruk. Karmakarışık duygular içerisindeyiz. Temennimiz bir daha herhangi bir olumsuzluk yaşamamak. Öğrencilerimin hepsiyle beraber biz bu okula geçici olarak geldik okulumuza yıkım kararı geldiği için. Bu yıl burada devam edicez.

Son Güncelleme: 12.09.2023 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86