banner85

Malatya Vuslat TV İşaret Diliyle Haber Sunumuna Başladı

Şehrin Gücü sloganıyla yeni yayın dönemine hızlı bir giriş yapan Malatya Vuslat TV'den bir yenilik daha.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 14:03
Malatya Vuslat TV İşaret Diliyle Haber Sunumuna Başladı

Malatya Vuslat TV her gün saat 19:30'da yayınlanan ve Beril Dane ÇUHACI'nın sunduğu ana haber bültenlerinde işaret diliyle haber sunumuna başladı. Ana haber bülteninde işaret diliyle haber tercümanlığı yapan  İşaret Dili Uzmanı Yusuf Türker Bulut işaret dilinin öğrenilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.  

İşaret dili duyma engelli insanların hayatını kurtaran bir iletişim türü. Özellikle son yıllarda televizyonlarda, kalabalık yerlerde yaygınlaşan işaret dili duyma engellilerin daha fazla hayata katılmalarını sağlıyor. Mesleğe nasıl başladığını anlatan Yusuf Türker Bulut  bir arkadaşına yardım etmek ve onunla iletişim kurmak için öğrendiğini aktardı. Bakanlığın ilk tercümanlarından olan Bulut, dilin kolay olmadığını ve kendinin 35 yıldır bu işin içinde olduğunu belirterek  işaret dili eğitiminin ülkemizde yeterli olmadığını vurguladı. 
Günlük hayatta kullandıkları dilin her yerde yaygınlaşması işitme engelli insanları hem mutlu ediyor hem de değerli hissettiriyor. İşaret dili tercümanı Yusuf Türker Bulut konuyla ilgili  “Hepimiz işaret dili bilmeliyiz” dedi. 

İşaret Dili Tercümanı Yusuf Türker'in işaret diliyle haber sunumu her gün Beril DANE ÇUHACI'nın sunduğu Malatya Vuslat TV Ana Haber bülteniyle ekranlarınızda olacak.

Son Güncelleme: 05.08.2022 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86