banner85

Malatya'nın Tarihi Eserleri Üvey Evlat Muamelesi Görmeye Devam Ediyor

Ulu Camii, 24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Elazığ - Sivrice'de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde  zarar görerek, restorasyon ihalesi Vakıflar bölge  Müdürlüğü tarafından 450 gün olarak belirlenmişti. Bölge Müdürü  adem Bacanlı'nın yönetime atandıktan sonra anlaşma süresinin üzerinden aylar geçmesine rağmen restorasyon çalışmaları halen tamamlanamadı. 2,5 yılı aşkın süredir ibatede kapalı olan ve ne zaman hizmet vereceği kesinlik kazanamayan tarihi Camii adeta kaderine terk edilmiş durumda.

15 Ağustos 2022 Pazartesi 18:02
Malatya'nın Tarihi Eserleri Üvey Evlat Muamelesi Görmeye Devam Ediyor

Malatya'nın Tarihi Eserleri Üvey Evlat Muamelesi Görmeye Devam Ediyor…


Merkez üssü Elazığ - sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören, 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Ulu Camii'nin restorasyon çalışmaları, yapılan sözleşmeye göre 450 günde bitirilmesi gerekirken, üzerinden aylar geçmesine rağmen tamamlanamadı.
Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat zamanında 1224 yılında inşa edilen, Dört eyvanlı plan ile Anadoluda tek örneği olan Ulu Camii, 24 Ocak 2020 tarihinde merkez üssü Elazığ - Sivrice'de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde  zarar görerek, restorasyon ihalesi Vakıflar bölge Müdürlüğü tarafından 08.02.2021 tarihinde yapılmıştı. Sözleşme ve yer teslim tarihi 05.03.2021 olan Ulu Camii ihalesinde teslim süresi 450 gün olarak belirlenmişti.  Bir önceki bölge müdürü tarafından ihalesi yapılan, tarihi caminin restorasyonu için 1 yıldan daha fazla sürede ihale yapılması ve bu sürenin boşa geçmesi bir yana dursun, devlette devamlılık ilkesinin arz olması gerektiğini önemsemediğini düşündüğümüz, Bölge Müdürü Bacanlı'nın yönetime atandıktan sonra anlaşma süresinin üzerinden aylar geçmesine rağmen restorasyon çalışmaları halen tamamlanamadı. 


Vakıflar Genel Müdürlüğü kontrolündeki, 6 Milyon TL'lik maliyeti olan restorasyon çalışmasının uzun bir zaman diliminde neden tamamlanamadığı merak konusu olurken bu durum karşısında Malatya'nın tarihi eserleri üvey evlat muamelesi mi görüyor diye akıllarda soru işareti oluşturdu.
Konunun muhattabı, Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı'nın sorunlara çözüm üretmesi gerekirken, hakkında çıkan makamına duşa kabin yaptırdığı ve bağlı olduğu kurum binasının çay ocağını kapatıp 4. katını şahsına tahsis etmesi ve müdürlük binasını saltanat sürebileceği bir yer haline getirdiği iddiaları gündeme geldikçe işlerin aksama nedeni de az çok anlaşılabiliyor. 2,5 yılı aşkın süredir ibatede kapalı olan ve ne zaman hizmet vereceği kesinlik kazanamayan tarihi cami adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Son Güncelleme: 22.08.2022 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86