Malatya'nın Kaderi Bir Adamın Kaleminde

Birkaç gündür Malatya Kamuoyunu meşgul eden ve bizimde ekranlarımıza taşıdığımız Söğütlü Camii'nin yerinin ticarethane olarak projelendirilmesi hakkında nihai karar AK Parti Milletvekili Abdurrrahman Babacan'dan geldi. Babacan’ın x hesabında yaptığı açıklamaysa yeni soruları beraberinde getirdi.

Editör
Editör
05 Mayıs 2024 Pazar 19:54
Malatya'nın Kaderi Bir Adamın Kaleminde

Malatya Çarşı Projesinde Söğütlü Cami Sarmalı son açıklama Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’dan geldi.

Emlak Konut tarafından Yapımı üstlenilen projede ilk paylaşılan görsellerde yer alan Camii daha sonrasında Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Malatya ziyaretinde ortaya çıkan görselde yer almaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

İnşaat Alanını ziyaret eden Bakan Özhaseki’ye sunum yapan emlak komut yetkilisinin caminin yerini net bir şekilde gösteremediği anlar gündemde bomba etkisi yaratmıştı.

Sunum esnasında herkesten farklı bir görüşün ortaya atılması Malatya çarşı projesinde ki vizyonsuzluğu bir kez daha gözler önüne sermişti.

Tüm bu yaşananlardan sonra Ak parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan sosyal medya hesabından iddialara cevap niteliği taşıyan bir açıklama da bulundu.

Babacan paylaşımında; “Söğütlü Camii yerinde yapılacak. Düz ayak zeminde olacak, altında pasaj ya da dükkân olmayacak, hacim ve kapasite olarak eskisinden daha büyük olacak. Çarşı merkez planını da yapan mimarımız Cami için güzel bir mimari tasarım yaptı” ifadelerin eyer verdi.

Babacanın paylaşımı sorulara cevap verse de yeni soruları da beraberinde getirdi.

Aceleye getirilmiş, şehrin motiflerinin göz ardı edildiği kısaca her bakımdan Vizyonsuzluk akan Çarşı Projesi'ni hazırlayan Mimara Başka mimar yokmuşçasına Söğütlü Cami de mi tasarlatılacak.

Malatya'nın simge yapılarından olan Söğütlü Cami tasarlayacak vizyoner ve  nitelikli ayrı bir mimari süreç yürütülemez miydi.

Hatay'da ortak akılla şehrin dokusunu koruyarak birçok tasarım ofisinin dahil olduğu 500'den fazla mimarın süzgecinden geçen tarihi sosyal ve kültürel dinamiklerin göz ardı edilmediği bir proje yürütülürken Malatya neden tek bir mimarın ellerine bırakıldı.

Bu mimarın ortak çalıştığı bir ekip var mı varsa kamuoyu neden bilgilendirilmiyor.

Hatay projesinde ki şeffaflığı Malatya projesinde sağlamak bu kadar zor mu?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86