banner85

Malatya Meydanı, Tellerin ve Dillerin Meydanı!

Şimdiki Görüntülerimiz Sizi Düşündür Mü, Üzer Mi, Sevindirir Mi Bilmiyoruz. Haber Müdürümüz Necdet Akboğa Malatya Merkezde Sadece 10 Dakika Durdu. İbretlik, Diyalektik, Sistematik Bir Bakış Açısı Yakaladı

28 Aralık 2022 Çarşamba 09:45
Malatya Meydanı, Tellerin ve Dillerin Meydanı!

Burası Malatya Merkez. Burası her telden her dilden her hengameden beslenen insanların yeri. Mikrofon görseler koşarlar, kamera görseler coşarlar, hükümet yıkar hükümet kurarlar.

Elleri cebinde, ağzında sigarası bir o yana bir bu yana savrulanlar, zamanı öldürenler, umudunu söndürenler. Başı açıklar, kapalılar, yaşlı olanlar, genç olanlar...

Tam 35 yıldır piyango satıyor. Sadece bir seyyar bayi 50 bin lira yani  eski parayla 50 milyar satış yapıyor.

Ya buna ne denir. Amcanın okur yazarı yok. Ama kazıyor.

Ve amca efkara düştü. Siyasi işlere başladı ve tutturdu bir türkü.

Burası tellerin ve dillerin meydanı. İbretlerin ve isteklerin yeri. Bir kadın ortaya çıkıyor. Önce şans istiyor, ve türkü söylüyor.

Hanımefendi hızını alamadı hemen ileride bir cümbüş var. Bir akılsız baştan başka nem kaldı diyen kadın oyuna düştü.

Ve yanı başında bir piyango bayi daha o da günde 50 bin lira ciro yapıyorum diyor.

Sorsan başına toplanırlar. Açlık var derler, iş yok derler, açız derler, bittik derler. Ama umutsuz bir girdabın etrafında döner dururlar. Kazırlar da kazırlar. Şans derler, Allah bereket versin derler, Allah nasip etsin derler. Kazarlar da kazarlar.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86