banner85

Malatya Kültür Hayatına Yeni Bir Soluk

Deprem felaketinden sonra öğrencileri motive edecek sevindirici bir haber daha. Ders çalışmaları ve kitap okumaları için öğrencilere büyük bir avantaj. Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya çok fonksiyonlu bir kütüphane kazandırıldı. Bu avantajdan en çok faydalanacak olan öğrencilere haber ekibimiz mikrofonu uzattı.

meral şeker
meral şeker
15 Eylül 2023 Cuma 12:08
Malatya Kültür Hayatına Yeni Bir Soluk

Malatya, yıllardır özlemi çekilen bir kültür hazinesine kavuşmanın sevincini yaşıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın girişimleri neticesinde hayata geçirilen Malatya İl Halk Kütüphanesi, şehrin merkezinde konumlanmış ve kültür hayatına önemli katkılar sunmaya başlamış durumda.

Kütüphanenin açılışı Başkan Gürkan tarafından gerçekleştirildi ve şimdiden Türkiye'nin en iyi kütüphaneleri listesinde yer almayı başardı

Kütüphane, Kanalboyu bölgesinde, eski Atatürk Kız Lisesi'nin yerinde inşa edildi ve Malatya'ya özgün, modern ve estetik bir tasarıma sahip.

kütüphanenin tamamı henüz faaliyete geçmese de, açılan alanlara öğrenciler ders çalışmak için akın ediyor.

"Bir iki gündür geliyorum kütüphaneye henüz hepsi açılmamış ama açılan bölümünü bile ben çok beğendim. Koltuk ve masa düzenlerini çok beğendim."

"Ders çalışma ortamı olarak gerçekten çok güzel bir yer. Kütüphanemizde şuan tek bir yer açılmış durumda diğer taraflar da açılırsa daha da güzel olur."

"Malatya’da bir kütüphane eksikliği vardı. Bizde güzelce ders çalışabileceğimiz bir ortam arıyorduk. Şuan tam olarak açılmadı belli bir kısmı açık gördük hoşumuza gitti ders çalışmak için güzel bir ortam. Bayadır bekliyorduk açılması bile çok motive edici."

"Gayet güzel. Bugün ilk defa geldim ve çok beğendim herkese tavsiye ediyorum."

"Birkaç gündür geliyorum ve çok beğendim"

İl Halk kütüphanesini son derece beğendiklerini Vuslat TV’ye anlatan öğrenciler de  merkezde ve kolay ulaşılır olduğundan ayrıca çok memnun kaldıklarını söylediler.

Gerçekten de kütüphanenin hakkını vermişler.

"Benim için çok büyük bir avantaj. Hem merkeze yakın hem çabuk ulaşılır olması güzel."

"Ders çalışma ortamı güzel olduğu kadar yakın olması da çok güzel"

"Merkezde olması çok iyi ve yer sıkıntısı yok."

Türkiye’de en önemli kütüphaneler arasında yer aldığından ötürü gurur duyan başka bir öğrenci mutluluğunu dile getirdi

"Çok gurur verici şahsen Malatya’lı olarak böyle bir şeyin olmasını isterdim ki oldu. Hayırlı olmasını dilerim ve gelen insanlar için de hayırlı olur."

Malatya İl Halk Kütüphanesi, geniş koleksiyonu, modern teknolojik altyapısı ve sessiz çalışma alanlarıyla öğrencilerin ve kitap tutkunlarının artık buluşma noktası

Başkan  Gürkan'ın liderliğinde gerçekleşen bu önemli proje, Malatya'nın geleceğine ışık tutuyor ve malatyaya eşsiz bir kültürel deneyim sunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86