banner85

Kütüphaneden İlk Yayını Biz Yaptık

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya Vuslat TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Gün içinde kütüphaneden yapılan yayında söylenenler gündem oluşturacak nitelikte…

editörr
editörr
14 Eylül 2023 Perşembe 10:52
Kütüphaneden İlk Yayını Biz Yaptık

Yapımı tamamlanan kanal boyundaki İl Halk Kütüphanesinden ilk yayını Malatya Vuslat TV gerçekleştirdi..

Gündem özelin konuğu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan oldıu..

Kütüphane ile ilgili hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Gürkan, şimdiye kadar bu şehrin kütüphanesi yok hiç kimsenin umrunda değildi dedi..

Eğitim ve öğretime çok önem vermemiz gerekir bana biraz öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen bir inancın mensubuyuz peki bu şehrimizde neden kütüphane yok. Bu okul öğrencilerimiz nerde çok detaylı bilgi öğrenecek. Burada anaokulundan tutun ilkokulu, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans,  doktora tezleri yapacak öğrenciler gelip burada çalışabilecekler.

Size kütüphane hakkında bilgi vermek isterim yaklaşık 20.000 metre kapalı alan olan bir yer iki katlı bir otoparkı var.

Şimdi burada sorumluluk bizde olmamasına rağmen sosyal sorumluluk anlamı içerisine kütüphane yapmamız lazım müze yapmamız lazım sosyal alanlar yapmamız lazım burada kültür ve turizm Bakanımıza da sonsuz teşekkürlerimi de sunmayı bir borç bilirim. Tüm bu binanın teftişi ve düzenlenmesi noktasında kütüphane şeklinde hizmet edilmesi Kültür Turizm Bakanımızın ve buradaki Kültür İl Müdürlerimizin çok katkısı olmuştur.

Porgramın içeriğinde belediye bu kadar ekmek dağıttı, su parası tahsilatı yapmadı necdet akboğanın parayı nereden buluyorsunuz sorusuna ise selahattin gürkan , biz israf etmiyor. Milletin parasına sahip çıkıyoruz dedi..

Şu anda bütçesi en güçlü belediye de Malatya belediyesidir. Helal haram katmayınca problem yoktur. Günlük 100 milyon para harcıyoruz.  Bana bir hizmet söylesinler depremden dolayı sıkıntıya uğradı diye ama öyle bir şey yok. Artı Matim iş merkezinden tutun bütün Peynirciler, ayakkabıcılar, tekstilciler, kuyumcular, sivil toplum örgütleri, resmi daireler, afetle ilgili kurumlarda biz de bu tesadüf mü ?   Yemek fabrikaları, ekmek fabrikalarını yaptırmak tesadüf mü?  Lisanslı depo yaptırmak tesadüf mü?  Biz bunları temelini açarken ne dedik gelecekteki bölgede bir deprem olduğu zaman buraya hitap edecek bir nitelikle ve kapasiteyle hazırlıyoruz dedik. Orada vagon fabrikası yaparken bütün Türkiye’de dünyaya hitap edebilecek bir şekilde bir sürü konteynır Üretirsin diye yaptık onları dolayısıyla burada şunu ifade etmek istiyorum hayallerin ufka bizim yaptıklarımızı yetişemez bana ait bir cümledir hayallerin ufku. 1 metre yer satmıyoruz ha bire de yer satın alıyoruz demek ki doğru çalışılınca işler doğru gidiyor. Biz aldığımızda yıllık bütçenin beş katı borcumuz vardı şimdi bütçemizin yıllık bütçemizin beşte biri kadar borcumuz var on kat azaldı ve bütün iş makinalarını değiştirdi, otobüsleri değiştirdik ve beton santralleri kuruyoruz. Alacaklarımızla beraber neredeyse borçlarımız uzun vadeli borçlar hariç nötrleşiyor.

Porgramın sonuna doğru gazeteci necdet akboğanın ise yeniden aday olacakmısıunıuz sorusuna ise bu şehri ayağa kaldıracağız.. işleri yarım bırakamam diyerek 2024 seçimlerinde aday olduğunun sinyallerini verdi.. gürkan aday olacağını ilk kez malatya vuslat tv de açıklamış oldu..

Bu görevler vebali bir sorumluluk görevidir. Bu saatten sonra belki ideal olarak insanın kendisini gerçekleştirmesi.  Maslow‘un ihtiyaçlar hiyerarşisindeki gibi artık bizimki de aşamaya geçmiş. Biz deprem geçirmiş her taraf yıkılmış bir şekilde vebalen bu şehre hizmet etmek gibi bir görevimiz var. Yarı yolda bırakamam çünkü nefesim belki bunu farklı hissedebilir yeter diyebilir ama bu vebali bir sorumluluk olduğunu ve farklı olduğunu söylemek isterim.

Porgramın kapanışında ise fitne yapmayın.. fitne katilden beterdir sözüne ise işte bu diyerek farklı bakış açısını dile getirdi…

Son Güncelleme: 14.09.2023 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86