banner85

Kurt Sürüye Daldı

Malatyanın Yazıhan ilçesine bağlı Sinanlı köyünde bir ağıla giren kurt sürüsü tam bir dehşeti yaşattı.. Köylünün tek geçim kaynağı olan besilik koçların bulunduğu ağılda 55 koç kurtlar tarafından parçalandı.

30 Ekim 2022 Pazar 14:28
Kurt Sürüye Daldı

Bir yaz boyunca yaylalarda, dağlarda hayvancılık yapan Fuat Karakuş ile Mehmet karamanın ortaklaşa yetiştirdikleri özel besili koçlarını yayladan ovaya indirdiler..

Yayla mevsiminin sona ermesiyle kendi köyleri olan Sinanlı köyünde ağıllara yerleştiren köylüler sabah ağıla gittiklerinde korkunç bir manzara ile karşılaştılar..

Her yer koyun cesedi, her yer kan revan, durum dehşet verici… Tam 55 koyun telef olmuş..

Sinanlı köyü dağlık değil, kayalık değil, peki bu kurtlar düz ovada sürüyle nasıl rahat rahat dolaşıyor..

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaban domuzları ile mücadele amaçlı olarak çoğaltılan ve doğaya salınan bu kurtlar domuzları bırakıp hazır ve kolay yemek olan koyunlara saldırıyorlar..

Yazıhana bağlı Sinanlı köyünde yaşanan ve 55 besili koçun  kutlar tarafından parçalandığı bu olaydan sonra olay yerine ulaşan Tarım İl Müdürü Tahir Macit ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın hayvanların telef olduğu ağılda incelemelerde bulundular..

Son Güncelleme: 30.10.2022 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86