banner85

Köylüler " Muhattap Bulamıyoruz"

Değerli izleyicilerimiz şimdi sizlere , ihmalin, dramın, unutulmuşluğun haberini ekrana getireceğiz. Burası Doğanşehire bağlı Karanlıkdere gücük mahallesi. Buradaki insanlar tam 7 yıldır konteynırlarda yaşıyorlar.

11 Ocak 2023 Çarşamba 10:19
Köylüler " Muhattap Bulamıyoruz"

Burası Malatya’ya bağlı Doğanşehir ilçesi Karanlıkdere gücük mezrası. Bu köyde evler bundan 7 yıl önce AFAD tarafından heyelan nedeniyle boşaltılmış. AFAD gidin şuraya ev yapın, devletin tanıdığı kanuna göre bankaya  borçlanın demiş. İmzalar atılmış, evlerin bir kısmı yapılmaya başlanmış, evleri yıkılan köylülere geçici olarak kalmaları için konteynırlar verilmiş. Buraya kadar herşey normal ama o günden sonra köylü ne muhattap bulabilmiş, ne banka imza atılmasına rağmen devletin desteğini vermiş, ne de ilgilenen olmuş.
İsimler alınmış, heyelan bölgesi ilan edilmiş, yeni ev yerleri belirlenmiş hatta devlet destek verecek diye ev yapanlar da olmuş ama köyün yarısı 7 yıldır kışta, kıyamette, yakıcı sıcakta konteynırlarda yaşıyor.

Köyde yaşayan ve aynı zamanda yıllarca koruculuk yapmış olan Mehmet Öztürk tüm bunlara rağmen devlete toz kondurmuyor ama bizi de kurtarın diyor.
Evet burası Malatya, zaman 21. Yüzyıl ve 7 yıldır bu  insanlar konteynırın içinde yaşayıp muhattap bekliyorlar.

Haberin Detayı Videomuzda;

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86