banner85

Kocaözünde Kış Yarısı…

Özel kıyafetlerin giyinip, özel programların yapıldığı, tiyatral görsellerin sergilendiği kış yarısı etkinliğinde davullar çalındı, halaylar çekildi ve program öyle başladı.

30 Ocak 2023 Pazartesi 10:41
Kocaözünde Kış Yarısı…

Hekimhan Kocaözü kış yarısı etkinliği yapıldı. Eski insanların hesabına göre kış ortasında kutlanan geleneksel  kış yarısında renkli görüntüler vardı.

Geleneksel olarak kutlanan bu etkinlik Türkmen orta Asya geleneğidir. Yüzlerin boyanması, kılıkların değişmesi ve buna benzer figürler özellikle Hekimhan ve Arguvan köylerinde kutlanıyor. Çok renkli bir kültürümüz olan kış yarısı etkinliği hem güldürüyor hem düşündürüyor.

Malatya’dan il dışından, Hekimhan’dan yoğun bir kalabalığın katıldığı kış yarısı etkinliğinde konuşmalar yapıldı, davullar çalındı, yemekler yenildi sohbetler yapıldı, birbirini görmeyenler hasret giderdi.

Bin kişilik özel etli pilavın dağıtıldığı programda katılan herkese yemek ikramında bulunuldu.

Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak,  CHP İl Başkanı Barış Yıldız, CHP Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz, Hekimhan kaymakamı, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Çolak katılımdan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Programı organize eden KOCADER Başkanı İsmail Yazıcı ise insanları bir araya getirmekten, geleneği yaşatmaktan dolayı mutluyuz, katılanlara teşekkür ederiz dedi.

Son Güncelleme: 30.01.2023 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86