banner85

Kızılay Haftası Kutlu Olsun

Bu hafta Kızılay haftası.. Depremde, selde, yangında afette zor günlerin dostu Türk Kızılay'ı aynı zamanda kan ihtiyacını da karşılıyor..

02 Kasım 2022 Çarşamba 12:24
Kızılay Haftası Kutlu Olsun

Kızılay haftası 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda her yıl kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.

Kızılay haftası kutlamaları kapsamında Kızılay öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.

Bizlerde Malatya Vuslat TV olarak Kızılay merkezine giderek Ahmet hocamızla röportaj yaptık.

Malatya halkının kan vermede bilinçli olduğunu dile getiren Ahmet Bey bizlere bilgiler aktararak şu şekilde konuştu:

''Malatya halkı bu konuda çok bilinçli.Bize desteklerini her zaman gösteriyorlar.Sağlıklı 18-60 yaş arasında ki tüm bağışcılarımız 3 ayda bir bizi destekliyorlar.Sağolsunlar bize herhangi bir sıkıntı yaşatmıyorlar. Ayrıca bizim şöyle bir sloganımız var ''kan acil değil sürekli ihtiyaçtır''. Şuan depolarımız Malatya halkına yetecek kadar kanla dolu. 

Az bulunan kan çok bulunan kan olmadığına vurgu yapan Ahmet Bey ;

Az bulunan kan çok bulunan yok yoktur,tüm kanlar çok değerli.Toplumda daha fazla bulunan kana daha çok ihtiyaç oluyor.Bu anlamda halkımızda şöyle bir yanlış bilgi var ''0 rh negatif '' kan daha az bulunuyor. Bu kesinlikle yanlış bir bilgi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86