banner85

Kar Olmayınca Av Da Olmuyor

Havalar kurak gidiyor. Malatya son yılların en yağışsız kışını yaşıyor. Kuraklık her kesimi etkilediği gibi av malzemesi satanları da etkilemiş. Kar yağmayınca av olmamış, av olmayınca da iş olmamış.

25 Ocak 2023 Çarşamba 10:47
Kar Olmayınca Av Da Olmuyor

Kuraklık öyle bir şey ki her kesimi etkiliyor. Karın yağmaması nasıl av malzemesi satışlarını etkiler demeyin. kar yağmayınca av hayvanı olmuyor, yaban hayvanı olmayınca av olmuyor, av olmayınca iş olmuyor.

Kuraklık öyle bir şey ki canlı olan ne varsa etkileniyor. Av malzemesi satan esnaf işlerin yarı yarıya düştüğünü söylüyor.

30 yıllık av malzemesi ve silahı satan Ebubekir Şahin sadece kar yağışı değil, su yoksa hayat yok diyor.

Silah almaya gelen vatandaşın söylediği de kuraklığın ne kadar vahim duruma geldiğini gösteriyor.

Akçadağ bölgesinde gelen bir avcı ise hem kuraklıktan hem de orman bakanlığına bağlı doğal hayatı koruma müdürlüğünün doğaya saldığı yaban ve vahşi hayvanlardan şikayetçi. Vatandaşın devletin çakalları tavuklarımı yedi demesi bizleri de gülümsetti.

Avcı olmayıp silah alanlar da yok değil.

Evet kış kışlığını yapmadı. Kar yok havalar kurak gidiyor. Malatya son yılların en yağışsız kışını yaşıyor. Kuraklık her kesimi etkilediği gibi av malzemesi satanları da etkilemiş, kar yağmayınca av olmamış, av olmayınca da iş olmamış.

Son Güncelleme: 25.01.2023 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86