banner85

Kar, Kış, Yağmur, Sıcak Fark Etmiyor!..

Zor bir ekmek mücadelesinin örneği bu! Issız, uzak, soğuk bir noktada, bir bezin altında verilen yaşam kavgasını Malatya Vuslat Haber Ekibi özel olarak derledi.

31 Ocak 2023 Salı 10:42
Kar, Kış, Yağmur, Sıcak Fark Etmiyor!..

Adı Mehmet Emin Sincer. Mıntıkası şehirler arası yol güzergahı, mesleği esnaf, işi manav, mekanı bir bezin altı.

Evet iş yok diyenlere, zor diyenlere, soğuk diyenlere, sıcak diyenlere, armudun sapı, üzümün çöpü diyen miskin ve tembellere bu haberimizi armağan ediyoruz.

Adı Mehmet Emin, sivas yolunun kenarında yırtık, pırtık bir brandanın altında rızkın peşinde koşuyor. Bu zemherinin ortasında dışarıda on dakika bile beklemenin çileye dönüştüğü ayazda birkaç kasa meyvenin başını beklemektir ekmeğe ram olmanın adı.

Hepsi kar olsa ki n’olur diye düşünen herkes te bilir ki, rızkın onda dokuzu ticarettedir.

İşte Mehmet Emin, üşüyen ayaklarını ve ellerini önü açık çadırın içine kurduğu sobanın aldatan alevine tutup, ısınmanın sadece provasını yapıyor.

 Uzun yolun güzergahında geçenler uğruyormuş. Kendisine güveniyorlarmış, dürüst olmam lazım diyor. Herkes beni tanır diyor Mehmet ali. İşte esnaf olacak veya oldum diyenlere bu bezin altından mesaj geliyor inceden inceye.

Sıkı durun Mehmet Emin özel bir işletmede gece bekçilik yapıyormuş. Yani gece ve gündüz çalışıyor. İşten çıkıp işe gidiyor. Hem de helal iş.

Evet işte bu herkes bir şeyin kavgasını verir doymaz ve çöker bir yarlara ama Mehmet Emin bir bezin altında ekmeğin kavgasında.

Son Güncelleme: 31.01.2023 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86