banner85

Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandı

Emeklilerin bayram ikramiyesini 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkaran kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Editör
Editör
13 Mart 2024 Çarşamba 14:48
Kanun Resmi Gazete’de Yayımlandı

8. Yargı Paketinde yer alan emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin madde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

O kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İkramiyelerin bayramdan önceki hafta 1’ila 9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması beklenirken vatandaşlar ise durumdan dertli. "Emekliler can çekişiyor, bugün bir emeklinin maaşı eski yıllarda asgari ücretten fazlaydı. Şimdi ise asgari ücretin çok altında 3 bin TL veriyorlar 1 ev kirası 7-8 bin liranın üstünde, 1 çay 160 TL, yağ 500 TL, et 600 TL bu Ramazan ayında bu millet ne yiyecek ne içecek diye kimse düşünmüyor çocuğa verir gibi 3 bin TL veriyorlar." İfadelerini kullandılar.

Zamdan memnun olmayan Malatyalılar, hayat pahalılığından bahsederek zammın en az 5 bin TL olması gerektiğini dile getirdi.

Son Güncelleme: 14.03.2024 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86