banner85

Kalıbı Leğen, Burnu Musluk, Kardan Nalbur

Kar beyaz olsa da duyguları renkli oluyor. Bir nalburiye esnafı işini yansıtan bir kardan eser yapınca dikkatleri üzerine çekti. Emek varsa, haber değeri de var dedik.

05 Şubat 2023 Pazar 10:21
Kalıbı Leğen, Burnu Musluk, Kardan Nalbur

Kar yağdığında herkesi bir rüya kaplar. Ya çocukluğumuza  gideriz ya içimizdeki heyecanı sunarız ya da işimizdeki hayalleri yansıtırız. Hastane caddesinde esnaflık yapan bir  vatandaş yaptığı işe uygun kardan eser oluşturunca dikkatleri üzerine çekti.

Kardan nalbur mu desek, kardan pasta mı desek, kardan dükkan mı desek bilemedik. Neye benzediği önemli değil ne olduğu önemli dedik sorduk.

İlk bakışta çok katlı düğün pastası gibi. Ama şekeri, çikolatası eksik olsa da içeriği farklı. Leğenden kalıp, musluktan burun, malzemeden göz, kardan eser beyaz olsa da ruhu çok renkliydi.

Kardan eseri görenlerin fikirleri de kardan eser kadar renkli, keyifli, merak uyandırıcı ve güldürücü oldu.

Evet kar yağar su olur, rahmet olur, bereket olur. Birileri de ondan sanat üretir, çocukluğunu dışa vurur.

Son Güncelleme: 05.02.2023 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86