İş Merkezinin Tamiri İçin Verilen Sözler Tutulmadı

Asrın felaketinin ardından MATİM iş merkezinde de hasar meydana gelmişti. Seçim öncesi eksiklerin ve hasarların giderilmesi için eski yönetimden söz alan iş merkezi yönetimi hala o sözün tutulmasını bekliyor.

editör
editör
05 Haziran 2024 Çarşamba 16:28
İş Merkezinin Tamiri İçin Verilen Sözler Tutulmadı

Depremlerden Malatya’da bulunan iş merkezleri de nasibine düşeni aldı.

Asrın felaketi sonrası yeniden toparlanmaya çalışan, MATİM iş merkezi depremde oluşan hasarın giderilmesi için büyükşehir belediyesi ve valilik ile anlaşmış ve eski başkandan söz almıştı.

Seçimler geçti yeni yönetim geldi. Ancak MATİM iş merkezinin sorunları hale çözülemedi. " Valiliğin bize verdiği cevap şu, iş merkezimizin aslına uygun tüm genel tadilatların hizmetleri yapılması karşılığında yüzlerce dükkanın devletimize verilmesi bunda da esnafımıza geçici iş yerlerine dağıtılması ancak yapılan tadilatların da tamamı bitmedi yürüyen merdivenlerimiz 20 yıllık yapılar. Çatının bir kısmı yapıldı. Yapılması gereken yerler var onlar halen yapılmadı su akıtan yerlerimiz var " Şeklinde konuştu. 

Şimdilerde sorunlarını görüşmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile görüşmek isteyen MATİM İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ayaydın, kendisinden randevu dahi alamadıklarını dile getirdi. " Bütün esnafımız Valiliğe noter tarafından tahhüt vermiş işler bitmedi. Büyükşehirde Eski Fen İşleri Daire Başkanıyla görüştüğüm zaman dedi ki, bir an önce bu işi yapan mütehit bir arkadaş hak ettiği parayı aldı gitti kalan eksikleri biz daha yapamayız dedi.

Teslimat yapılırken Fikirleriniz alındı mı sorusuna şu şekilde cevap verdi Ayaydın; " Yani ben buranın İş Merkezi yöneticisi olarak teslimat yapılırken bizim fikrimiz alınmadı. Şu şekilde eksikleriniz nelerdir? Ne bitti? benim yaptığım görüşmelerde eksikler olduğunu biliyoruz yapacağımız bir şey yok Valilikten randevu aldım geçici iş yerleri ile ilgilenen Vali Yardımcımız ile görüştüm. Ben diyor bir kuruş dahi  harcayamam ben bunların tahhütünü verdim 3 yıllığına ekstradan bütçe oluşturamam bu sorunlarla boğuşuyoruz" dedi.   

Sorunlarla boğuşan MATİM İş Merkezinde yapılması gerekenler hakkında konuşan başkan ayaydın, yetkililerden sorunlarına bir an önce çözüm bekliyor. " İş Merkezimiz yaklaşık 10 bin metre kare üzerinde bir alanı var ancak burada çeşitli hasarlar oluştu cam, çerçeve, duvar, çatıda oluşan sıkıntılar gibi Maalesef bizde bu sorunu çözemeyeceğimiz için yaptığımız hesaplamalar karşılığında yaklaşık bi 30 bin kadar para gerekiyordu. Eski dönemin başkanlarıyla  gerekiyordu bizlerin yaptığı görüşmelerimizde konteyner bir maliyettir onu da alıp dağıtacaksınız denildi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83