banner85

Her İlden, Her Elden, Her Telden Sanat

Altın Ellerde Maharet, Yetenek Ve Emek Var

Admin
Admin
26 Aralık 2022 Pazartesi 09:48
Her İlden, Her Elden, Her Telden Sanat

Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali Malatya Park AVM’nin Ev Sahipliği Yaptığı Festivalde Tam 20 Dalda Sanat Eseri Sergisi Açıldı Malatya dışından da gelen sanatkarlar emeklerini sergiliyor. Malatya Vuslat TV mikrofonunu sanatkarlara uzattık.

İlimizi ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Malatya Park AVM’de  “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nde 20 dalda sanat eseri sergilendi.

Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinde Malatya ve  Malatya dışından festivale katılan ve geleneksel el sanatları icra eden, her biri alanında ustalaşmış, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı el sanatları ustaları sanatseverlerle buluştu.

Malatya Vuslat Haber olarak sanatlarını icra eden sanatkarlara mikrofonu uzattık..

53 yıllık şam çeliği ustası Yusuf Bayyiğit, demiri nasıl işlediğini ve sanatının inceliklerini anlattı.

Kadınların çok iligisini çeken iğne oyası standında, kayısı çiçeğine kadar iğne oyasıyla işleyen Gülhan Bakan el emeği göz nuru oyalarını tanıttı.

Ankara'dan gelen Saime Yücel Ebru sanatının incelikleriyle öğrettiklerini anlattı

Camları ateşle yakarak onlara hayat verdiğini anlatan Mehmet Emin Gelir sanatınının güzelliğinden bahsetti.

Ahşap ustası Mehmet kiriş ise ahşabı ilmek ilmek oyarak ahşabı birer çiçek, kuş haline getirerek, onu bambaşka bir şekil vermenin hazzını anlatıyor.

Son Güncelleme: 26.12.2022 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86