banner85

Hediyelik Kayısı Paketlerindeki Yükselişin Nedeni Belli Oldu

Malatya'da kayısı fiyatlarında yaşanan artış, hediyelik kayısı paketi ve kutularındaki fiyat artışını da beraberinde getirdi.

02 Ağustos 2022 Salı 17:15
Hediyelik Kayısı Paketlerindeki Yükselişin Nedeni Belli Oldu

Hediyelik Kayısı Paketlerinde Fiyat Yükseldi, Alımlar Azaldı

Malatya’da hediyelik kayısı paketlerinde yaşanan fiyat  artışının temel sebebinin kayısı fiyatlarının yükselmesi değil hediyelik kayısı paketlerinde kullanılan ahşap malzeme ve jelatine gelen zamlar olduğu iddia edildi.

Hediyelik kayısı paketlerindeki artışın kayısıdan kaynaklı olmadığını vurgulayan kayısı esnaflarından Kaya Doğan, "Ambalaja ve işçiliğe gelen zam oranı, kayısı fiyatına gelen zam oranından daha yüksek olduğundan her iki üründe de fiyat artışı yaşanmasına neden oldu." dedi.

Aynı zamanda jelatine ve ahşaba gelen zam ile hediyelik kayısı paket satışlarında durgunluk olduğunu anlatan kayısı esnaflarından İbrahim Yücel,  bayram öncesi hediyelik kayısı paketlerinde satışın iyi olduğunu şimdi ise işlerin durgunlaştığını ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86