banner85

Havalar Soğudu, Kış Sezonu Açıldı

Malatya' da son günlerde havaların soğumasıyla birlikte kış sezonu hazırlıkları da başladı. Mağaza raflarında mont, kaban ve diğer kışlık ürünlerde raflardaki yerini aldı. Haber ekibimiz kış sezonu için mikrofonunu vatandaşa uzattı.

editörr
editörr
06 Ekim 2023 Cuma 10:42
Havalar Soğudu, Kış Sezonu Açıldı

Havalar iyice bozulunca vatandaş kışlık kıyafetlerini dolaplarından çıkartmaya başladı. Yeni monta ihtiyacı olanlar mağazaları dolaşırken, satıcılarda yeni sezonu açtıklarını duyurdu.

" Malatya'da havaların soğuması ile birlikte sezonumuz açılmış oldu. Şu anda montlarımız , yeleklerimiz, kot ceketlerimiz var. Sezonu açmış durumdayız uygun fiyatlarla satmaya çalışıyoruz ama geçen seneye nazaran bu kış fiyatlar farklı fiyatlar ."
" Bu aralar Hava soğudu kaban ve kışlık mont gibi şeylere bakıyor insanlar."
"Montlar geldi bundan sonra triko ve kazaklara girmek zorunda kaldık."
" Biraz erken getirdim işin açıkçası normalde bu ayın ortasında getirmem gerekiyordu biraz erken getirdim talep var ."

Genel olarak, geçen yılın aynı dönemine göre mont ve kaban fiyatlarında artışlar göze çarpıyor .Bu artış tüketiciyi etkilerken üreticinin de satışlarına yansıdı.

"Çok artış var geçen sene 100 lira olan ürün şu an 250 lira."
"Şu anda 1000 liranın altında mont yok."
"Sadece mont fiyatlarının değil her şeyin fiyatı Yüksek orta gelirli bir aile kalmadı."
"Mevsim geçişlerinden dolayı biraz serin havalar geçen yıllara göre kış erken geldi diyebiliriz. Montla beraber her şeyin fiyatı yükseldi."
"Fiyatları sormaya korkuyoruz."

Ürünler arasındaki fiyat değişikliği dikkat çekerken depremin etkisiyle alım gücünde de azalmalar görülüyor.

"Fiyatlarda bayağı bir değişiklik oldu , yaklaşık 2 katı gibi bir rakamları ulaştık ma Malatya olarak müşteri kapasitemiz %50 oranında düşüş gördü."

"Malatya deprem geçirdi. Malatya'da bu yüzden eski işleri beklemiyoruz esnaf olarak, işlerde biraz düşüş yaşayacağız ama aşacağız bunları."
"Malatya'da genel bir durgunluk var son 10 gündür bütün sektörlerde durgunluk görülüyor."

Son Güncelleme: 06.10.2023 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86