Gündüzbey’in Sesini Duyan Var Mı?

Malatya’nın Gündüzbey Mahallesi’nde yaptığımız haber serisinin ikincisini şimdi ekranlarınıza getireceğiz… Malatya’nın gözbebeği Gündüzbey’de, Asrın felaketinin ardından yıkılan evlerin molozları hala kaldırılmamış. Molozlar nedeniyle mahallede neredeyse sokak kalmamış. Depremlerden sonra ayakta kalan tarihi konaklarda da sıkça yangın çıkıyor. Ya da çıkarılıyor… Elektriksizlik ve hırsızlık sorunlarını da dün akşam haber bültenimizde gündeme getirmiştik. Mahalle sakinleri büyüyen bu sorunlarına yakın zamanda çözüm bulunmazsa ilçeye girişleri kapatarak, yetkililer dahil kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini açıkladılar.

Editör
Editör
08 Mayıs 2024 Çarşamba 10:41
Gündüzbey’in Sesini Duyan Var Mı?

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından yıkılan evlerin ve tarihi konakların molozları bunlar…

Yıkım şirketi binaların yıkımının ardından molozları olduğu yerde bırakıp gitmiş. Molozlar o günden bu yana halen sokakların üzerinde duruyor. Hal böyle olunca da mahallede neredeyse sokak kalmamış.

Mahalle sakinleri bu molozların üzerinden güçlükle geçebiliyor.

Orta hasarlı binaların da tıpkı tarihi konaklarda olduğu gibi rezerv alan içerisine alınması gündemde olduğundan, ev sahipleri evleri ve mahalleleri için tek bir çivi bile çakamamış. 

Orta hasarlı binaların durumu netleşmediğinden, birçok kişi ne evinde oturabiliyor, ne de yardım alabiliyor. 

Tarihi konaklarda ise kimliği bilinmeyen kişiler tarafından sıklıkla yangın çıkarılıyor.

Sokaklarda moloz yığınları olduğu için itfaiye de yangına müdahale etmekte güçlük çekiyor.

Gündüzbeyliler, depremin üzerinden geçen bunca zamanın ardından yetkililerin öncelikle Gündüzbey için karar alıp çalışma yapması gerektiğini düşünüyor.

Mahalle sakinleri, yaklaşık iki hafta içerisinde Gündüzbey için bir çalışma yapılmazsa Çelikhan yolunu kapatarak Gündüzbey’ye siyasiler dahil kimsenin girmesine izin vermeyeceklerini söylüyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86