banner85

Gülenyüzler Kafenin Sevimli Yüzleri

Onlar özel çocuklar, onların özel mekanları var, onların becerisi , sevinci, hizmetleri de özel.. Gülen yüzler kafeye gittik, gülen yüzleri, mutlu gönülleri, özel insanları özel haber yaptık..

06 Kasım 2022 Pazar 12:16
Gülenyüzler Kafenin Sevimli Yüzleri

 Onlar down sendromlu evlatlarımız..Onlar toplumun özel bireyleri.. Engelli olsalar da engel tanımıyorlar.Evde gizlenmek, eve hapsedilmek, dört duvar arasına inat topluma karışmak istiyorlar, üretmek istiyorlar, garsonluk yapıyorlar, spor yapıp halaylar çekiyorlar..

Evet onlar özel insanlar, gidecek mekanları var, topluma karışacak sebepleri var, umutları var gülen yüzler adında, kafeleri var..

Başlarında eğitmenleri, hocaları bulunan down sendromlu çocukların sosyalleşmesi için ellerinden geleni yapıyorlar.. Hocaları ailelere sesleniyor, çocuklarınızı eve hapsetmeyin onları toplumdan gizlemeyin diyor.

Diğer bir eğitmen ise çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılması için çaba  sarfediyoruz diyor.

Aileler hem duygusal hem sevinçli hem de çocuklarının eğlenerek eğitim almalarından mutluluk duyuyor.

Evet onlar engelli, ama engel tanımıyorlar.. Toplumun arasına katılıp herkesin yaptığını yapmak istiyorlar.. Onlar da çalıyor, oynuyor, yerine göre sevinip gülebiliyorlar..

Bizde eğlenceli etkinliklerine katılarak mutluluklarına Malatya Vuslat Tv olarak eşlik ettik.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86