banner85

Fırat Sularında Yüzen Balıklar Her Yerde

Kayısı ile tanınan Malatya şimdi de dünyaya somon balığı ihraç ediyor. Karakaya Baraj Gölü üzerine kurulan kafeslerde üretilen somon balıklarının ihracatı her geçen gün artıyor.

Admin
Admin
01 Şubat 2023 Çarşamba 10:10
Fırat Sularında Yüzen Balıklar Her Yerde

Karakaya baraj gölü havzasında Türk Somonu üretimi her geçen gün artarak devam ediyor.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından konulan iç sularda balık üretiminin yaygınlaştırılması projesi kapsamında Malatya’da ilk etapta bin ton somon balığı üretildi. Rakamlar giderek artarken, 2022 yılında 7 bin ton somon ihracatı yapıldı. 2023 yılının henüz başında 4 bin ton ihracat gerçekleştirildi.

2022 yılında yaklaşık 7 ton somon ihracatı yapılırken, 2023 yılı ilk ayında yaklaşık olarak 4 bin ton somon ihracatı gerçekleştirildi. İhracatta her geçen yıl artış olmasının ana sebebi Karakaya Baraj gölünde balıkların kısa sürede gelişim göstermesi.

Karakaya Barajında üretilen somon balıkları 75 günde gelişim sağlıyor. Bu da yılda 2 defa üretim yapılmasını sağlıyor.

Üretim yapmak için çok sayıda başvuru yapılırken, Malatya’da 2025 yılı içerisinde 30 bin ton somon ihraç edilmesi hedefleniyor. Tarım İl Müdürü Tahir Macit de üretim ve hedeflerine yönelik bilgiler verdi.

Somon üretimi yapan firma yetkilisi İbrahim Özel, baraja koydukları 400 gram   balığı 75 günde 2 kiloya ulaştırdıklarını kaydetti.

Son Güncelleme: 01.02.2023 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86