banner85

Fahri Kayahan’ın Göbeğinde Garip Bir Durum

Asrın felaketinin ardından Malatya’da binalarla ilgili sorunlar birer birer gün yüzüne çıkıyor. Şimdi, sizleri Malatya’nın en lüks semtlerinden biri olan Fahri Kayahan’ın tam merkezindeki 5 Bloktan oluşan 150 dairelik Platin Konutlarının “bu kadarı da pes” dedirtecek hikayesine götüreceğiz.

Rabia Işık
Rabia Işık
23 Şubat 2024 Cuma 11:22
Fahri Kayahan’ın Göbeğinde Garip Bir Durum

Yaklaşık 17 yıl önce şehrin en gözde yeri olan Fafri Kayahan’da yapılan Platin konutlarının ruhsatı yok!

Site sakinleri habersizce evlerinde yaşamaya devam etmişler. Taa ki 6 Şubat depremlerine kadar. Depremlerden sonra ruhsatsız dairelerin tapusunu aldıklarını öğrenen site sakinleri şimdi güçlendirme bile yapamıyorlar.

Depremlerin ardından orta hasarlı platin konutlarına güçlendirme onayı almak için belediyeye başvurduklarında binaların ruhsatının olmadığını öğrendiklerini anlatan Site sakinlerinden Selvi Kaya, gerekçe olarak da projeye aykırı olduğunun söylendiğini anlattı. Kaya, "Biz evi aldığımızda ruhsatı varmı yok mu diye sormadık. Ancak zaten yerel yönetimlerin bunu denetlemesi gerekiyor. Biz depremden sonra güçlendirme için başvuruda bulunmak istediğimizde bize böyle bir cevapla geri dönüş yaptılar" dedi.

İddialara göre, şehrin merkezinde koca sitenin inşaatı sürerken denetlemeyen zamanın belediyesi, inşaat tamamlanınca projeye uygun olmadığı gerekçesiyle ruhsat vermemiş ve yine iddialara göre aynı belediye, projeye aykırı olduğu halde ücret farkı veren başka inşaatlara ruhsat vermiş. depremzede vatandaş, " Bu dairelere projeye aykırı olduğu gerekçesiyle ruhsat verilmemiş ancak aynı şekilde üretilen ve yine projeye aykırı olan başka inşaatlarda mevcut onların başvurusu kabul edilerek izin verilmiş. Bu nasıl oluyor anlamıyorum. İmara aykırı bir yapıya nasıl izin çıkabiliyor. Resmi kurumlar bunları nasıl dentliyor" şeklinde konuştu.

Bu sorunları Valiliğe ileten site sakinleri, belediye ve çevre şehirciliğin konunun muhatabı olarak gösterildiğini ancak tüm başvurulara rağmen çevre şehircilikten cevap alınamadığını iddia ediyor, "Valilikle yaptığımız görüşmede vali bey muhattap belediye ve çevre şehircilik olduğu için bir şey yapamadı. Bizler çevre şehirçiliğe başvurduk ancak bir sonuç elde edemedik" ifadelerini kullandı.

Ruhsatsız daireler için tapu alan, çevre temizlik ve emlak vergisi ödeyen site sakinleri şimdi binalara güçlendirme yapılamadığı için oturamadıkları daireleri hırsızlara ve kaderine terk etmek zorunda kalmış, "Şimdi evimize giremiyoruz. Hırsızların meskeni oldu resmen polise de durumu bildirdik ancak kesin bir çözüm elde edemedik. Gözaltından sonra nasıl oluyorsa hırsızlar yine evlerimize giriyor. Evimizde kalamıyoruz. Güçlendirme yapamıyoruz. Ruhsatımız zaten yok. Her gün hırsızlar acaba bugün evimizi nasıl dağıttı neler yaptı endişesiyle bekliyoruz. Bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 23.02.2024 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86