Emekli Maaşı Yeterli Mi?

Hayat pahalılığının arttığı bu zamanlarda emekli maaşı oldukça yetersiz kalıyor ve dolayısıyla geçim de zorlaşıyor Bu sefer mikrofonlarımızı emekli vatandaşlarımıza uzattık. Kimisi aldıkları emekli maaşının yeterli, kimisi de yetersiz olduğunu söylüyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
25 Eylül 2023 Pazartesi 09:55
Emekli Maaşı Yeterli Mi?

Gelen zamlardan ötürü emekli maaşı ile geçinen vatandaşla r geçim sıkıntısı çekiyor.

Birçoğu aldıkları emekli maaşının, temel ihtiyaçlarını karşılamak için yetersiz kaldığını ifade ederken bunun yanı sıra Yıllarca çalışmış vatandaşlarımız, artan maliyetlerle başa çıkmaya çalışıyor. Ay sonunu getirebilmek için tasarruf etmek zorunda kaldıklarını ve birçok temel ihtiyaçlarından feragat ettiklerini dile getirdiler.

‘’ deprem bölgelerinde ev kiraları iki katına çıkmış. Marketlere bile giremiyoruz. Yetkililerin buna bi çare bulması gerekiyor.’’

Emekli vatandaşlar özellikle 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından Malatya’da yaşam şartlarının daha da zorlaştığını ifade ederken geçim sağlamanın neredeyse imkansız olduğunu söylüyor.

‘’emekli maaşıyla geçinemiyoruz. Evimiz ağır hasarlı. Kirayı ödeyemeyiz diye herhangi bir eve de çıkmadık.’’

Ancak aldıkları emekli maaşının yeterli olduğunu ifade eden vatandaşlarda oldu. Bu vatandaşlar, bir şekilde tasarruf yapmayı ve harcamalarını kontrol altında tutmayı başardıklarını ifade ettiler.

‘’ben halime şükrediyorum. Kendi yağımızda kavruluyoruz. Ayağımızı denk atmazsak çuvalla para gelse yine yetmez.’’

Unutmayalım ki, emekli vatandaşlarımız , ülkemize uzun yıllar hizmet ettiler ve hak ettikleri yaşam kalitesine sahip olmalılar.

Anahtar Kelimeler:
GündemHaberMalatyaEmekli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86