banner85

Dijital Dünya Matbaaları Bitiriyor

Dijital dünya matbaaları bitirme noktasına getirdi. Her duyurunun, her afişin, her reklamın artık cebimize girdiği bu zamanda kağıt ve mürekkep ömrünü tamamlıyor. Biz de matbaaya gittik ve durumlarını sorduk.

02 Şubat 2023 Perşembe 10:26
Dijital Dünya Matbaaları Bitiriyor

Bir zamanların en lüks, en ulaşılmaz, en prestijli işiydi matbaa sektörü. Makinaları çok pahalı, emeği fazla, ustası saygın, ürettiği eseri en popüler meslek dalıydı.

Önce kurşundan tek tek harjer dökülür ve dizilir, sonra ofset, iki renk, dört  renk ve dijital baskı derken matbaa zirve yaptı. Artık matbaanın gücünü kimse kıramaz denildiği zamanda Dijital canavar çıktı ve ne var ne yok her şeyi yuttu.

Artık herşey cep telefonunda. Afiş de orda, el broşürü de orda, gazete de orda, mürekkep de orda renk te orda. Yani bir telefonun ekranında. Bir zamanların en popüler mesleği can çekişiyor.

Matbaalar artık karton veya kutu basıyor. Kağıt veya matbuu evrak basımı bitmiş.

35 yıllık matbaacı olan Hasan Usta, bittik, dijital dünya baskı dünyasını yok etti diyor.

Son Güncelleme: 02.02.2023 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86