banner85

Çevreye, İnsana, Hayvana, Göze ve Cebe Zarar

Yılbaşı kutlamalarında da yaygın şekilde kullanılan havai fişeklerin insanlar, hayvanlar ve doğa üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Sur, havai fişeklerin doğanın kimyasal dengesini de bozduğunu söyledi.

31 Aralık 2022 Cumartesi 11:02
Çevreye, İnsana, Hayvana, Göze ve Cebe Zarar

Yılbaşı kutlamalarında da yaygın şekilde kullanılan havai fişeklerin insanlar, hayvanlar ve doğa üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Sur, havai fişeklerin doğanın kimyasal dengesini de bozduğunu söyledi. Yüksek şiddette ses nedeniyle insanlarda ve hayvanlarda işitme kayıpları oluşturan havai fişeklerin toprak, su ve hava kirlenmesine yol açarak çevreyi zehirlediğini belirten Prof. Dr. Haydar Sur, insanlarda ve hayvanlarda yaralanmalara yol açabilecek havai fişeklerin özellikle göz sağlığı üzerindeki olumuz etkilerine değindi. Gösterilerin izlenmesini önermediklerini kaydeden Sur, “Yine de gösterisi izlenecekse, havai fişeklerden en az 500 metre uzakta durulmalı ve patlayan bir havai fişek ile karşılaşılırsa elle temastan mutlaka kaçınılmalıdır.” uyarısında bulundu.

Haberin detayı videomuzda:

Son Güncelleme: 31.12.2022 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86