banner85

Çarmuzu Mahallesinde "Şuyu" Sorunu

Çarmuzu mahallesinde bir asırdır komşu olan 18 ailenin arasına şuyulandırma yapılırken yabancı birisi hissedar edilmiş. Bu meçhul hiseedar da mütahit olunca mahallede huzursuzluk başlamış.

Admin
Admin
19 Aralık 2022 Pazartesi 10:13
Çarmuzu Mahallesinde "Şuyu" Sorunu

Burası malatyanın köklü eski mahallesi Çarmuzu. Bu mahallede 2015 yılında imardan dolayı şuyulandırma yapılmış. Birbirini tanıyan, evleri iç içe olan, komşular arasına şüyu sırasında tanımadıkları, yabancı bir kişi hissedar edilmiş. Yabancı hissedar da müteahhit olunca diğer yerli hissedarların malını satın almak için izale davası açmaya başlamış. Mahalleli de bu durumu oluşturanlar kimlerse gelip çözmeleri yönünde talepleri var..

Kadını erkeği herkes bu durumdan rahatsız. Mahallede huzursuzluk çıkmış.

Yaşlı kadın ne yapacağını bilmiyor. Fakir olduğunu söyleyenler zengin birisi gelmiş bizim  evlerimizi hisselerimizi  toplamaya başladı bizi kurtarın diyorlar.

Bu durumu ekranlara getiren televizyonumuza teşekkür edip sorunların çözümünü isteyenler de ay durumdan muzdarip.

Çarmuzuda herkes rahatsız. Aralarına giren yabancı müteahhiti kim ortak etti onu arıyorlar soruyorlar.

İmar işleri vatandaşa evlerinizin ruhsatı yok demiş. En çok ta 100 yıllık evlerinin nasıl kaçak olduğunu söylerler diyor vatandaş.

Son Güncelleme: 19.12.2022 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86