banner85

'Çamurlaşma Dışında İçme Suyunda Bir Sorun Yok'

Malatya il sağlık müdürü Erhan Berk depremden sonra Malatya’nın suyu hakkında açıklamalarda bulundu.

Editör
Editör
29 Aralık 2023 Cuma 18:52
'Çamurlaşma Dışında İçme Suyunda Bir Sorun Yok'

Malatya vuslat TV ekranlarında Güne Doğru programında Pınar Kantarcıoğlu’na konuk olan Malatya il sağlık müdürü Erhan berk, Malatya’nın içme suyunun bir kaynak suyu olduğunu hatırlattı. 

“Çamurlaşma Dışında İçme Suyunda Bir Sorun Yok”

Malatya’nın içme suyu hakkında konuşan Erhan Berk, “Suyumuz doğal ve oldukça lezzetli bir kaynak suyu ancak bunun dez avantajları da var. Maalesef suda çamurlaşma olduğunda pek bir müdahalede bulunamıyoruz” dedi.

İçme Suyunda Depremden Sonra 40 Binin Üzerinde Analiz Yapıldı

Deprem ve sonrasında içme suyundan yapılan analizler hakkında bilgi veren Berk, “Şu anda biz depremden bu yana 40 binin üzerinde numune aldık ve süper klorlamalarla çalışmalar yürüttük. Nitekim çok ciddi bir afetten söz ediyoruz. Böyle bir afette şehrin altyapısının zarar görmeme ihtimali yok. Dolayısıyla bizler çalışmalarımızda her zaman vatandaşın sağlığını düşünerek şartlar dahilinde yapabileceğimiz en iyi çalışmayı yaptık. Belediyelerin deprem zamanı tankerlerle vatandaşlara su taşıdığı zamanlarda bizler bu tankerlerdeki suları da inceleyerek olası sorunlar için tedbirler aldık” şeklinde konuştu.

“Suyla Taşınan Çamur Depolarda Birikiyor”

Vatandaşların su depolarını temizletmesi gerektiğine dikkat çeken Berk, “Su çamurlu ancak buna pek yapacak bir şey yapamıyoruz çünkü kaynağından bu şekilde çıkıyor. Bizler herhangi bir rahatsızlığa neden olacak bakteri oluşumunu önleyecek her türlü çalışmayı yapıyoruz.” Diyerek sözlerine devam eden Berk, “Mahallelerde veya sitelerde yaşayan hemşerilerimizden su depolarını da temizletmelerini rica ediyoruz. Oluşan sarsıntılar nedeniyle taşınan çamur depolarda birikiyor” ifadelerini kullandı.

İlk sağlık müdürü içme suyunun salgın hastalık yapacak bakteri ve mikro organizma taşımaması için MASKİ’nin de birçok önlem aldığını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86