banner85

Çalışma ve Dinlenme Süreleri İncelendi

TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, dünyadaki "çalışma ve dinlenme süresi" uygulamalarını inceledi. Raporda ülkelerdeki mesai ve izin süreleri ile bunların iş verimine etkilerine ilişkin tespitlere yer verildi.

Rabia Işık
Rabia Işık
12 Ekim 2023 Perşembe 10:07
Çalışma ve Dinlenme Süreleri İncelendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, dünyadaki çalışma saatlerini inceledi.

TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği Araştırma Hizmetleri Başkanlığının hazırladığı "Çeşitli Ülkelerde Çalışma, Dinlenme ve Kısaltılmış Çalışma Süresi" başlıklı raporda, dünyada ve Türkiye'de çalışma ve dinlenme sürelerine ilişkin tarihsel sürece yer verildi.

Türkiye'de genel bakımdan çalışma süresinin haftada 45 saat olduğu kaydedilen raporda, 45 saatlik çalışmanın, aksi kararlaştırılmaması halinde, çalışma günlerine eşit şekilde bölüştürüldüğü aktarıldı.

Hafta da  45 saat çalışma raporu bi yana  vatandaş  kaç saat çalışıyor

-7-8 saat çalışıyorum haftalıksa 65 saat çalışıyorum.
-Sabah erken açıyoruz akşam 7 gibi kapatıyoruz bazen 7,5 müşterinin gelişine bağlı haftalık ise 40 saat çalışıyorum.
-Ortalama 8 saat çalışıyoruz haftanın 7 günü çalışıyoruz haftalık ise 54 saat oluyor.
-Yedi buçuk sekiz gibi geliyoruz 9-10 gibi akşam eve dönüyoruz pek değmiyor vallahi günlük 12 saatten hesaplayın haftalık haftanın 7 günü çalışıyoruz aşağı yukarı 84 saat oluyor.
-İnsanların dükkanların her tarafı yıkıldığı için saat 6.00'da geliyoruz eskiden dükkanlara 7.30'da geliyorduk şimdi 6.00'da kalkıp 6.00'da geliyoruz akşam 9-10 gibi eve gidiyoruz.
-Sabah 8 akşam 8 çalışıyoruz esnaflar için biraz daha uzun süre oluyor fabrikalarda ise biraz daha kısa oluyor biz 12 saat çalışıyoruz haftalık 72 saat çalışıyoruz.

Raporda ortaya konulan verilerle vatandaş'ın verilerinin uyuşmadığı görülüyor.

-Çok fazla çalışıyoruz demek ki ama boşuna değmiyor
-Türkiye'de normal hayat standartları şu an pahalı olduğu için çalışmak zorundayız
-Günlük 8 saat çalışılması gerekiyor bir gün gayet normal 8 saat çalışma 8 saat istirahat 8 saat uyku biz esnaf olduğumuz için resmi bir kurum olmadığımız için bunlar normal
-Biz iki katı çalışıyoruz ama emek diye bir şey yok 

Son Güncelleme: 12.10.2023 11:46
Anahtar Kelimeler:
çalışmaDinlenmeTBMM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86