banner85

Çadırdaki Hayvanlara Yıldırım Düştü!

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen olayda 5 büyük baş hayvan telef oldu.

06 Haziran 2023 Salı 11:13
Çadırdaki Hayvanlara Yıldırım Düştü!

Depremden bu yana sağanak yağışlı, fırtınalı günler bitmedi..bunun üstüne birde ürperten şimşek ve yıldırım düşmeleri eklenince hasarların boyutları da kaçınılmaz oldu. dün akşam hekimhan ilçesinde sağanak yağış sonrası düşen yıldırım bu kez de 5 büyük baş hayvanı telef etti.

Depremden bu yana sürekli soğuk, yağışlı, fırtınalı, dolu olaylarını yaşarken, çakan şimşekler, düşen yıldırımlar, gök gürlemeleri de  peş peşe geldi.

Kayısı, ekin derken telef olan tarım ürünlerinin yanında çiftçiyi bu kez de yıldırım vurdu.

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu meydana gelen olayda 5 büyük baş hayvan telef oldu. Hekimhan ilçesine bağlı Güzel yayla mahallesinde akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur yağışıyla birlikte yıldırımlar düşmeye başladı.

Bu esnada çadırda bulunan Aydın Sarıya ait 15 büyük baş hayvandan 5 büyük baş hayvanın üstüne yıldırım düştü ve hayvanlar telef oldu.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Aydın Sarı, büyük baş hayvanlarını hareketsiz bir şekilde yerde görünce adeta şoka girdiğini ve Telef olan bu 5 büyük baş hayvandan 3 ünün ise hamile olduğunu belirtti.

Mağdur olduğunu ve hayvanlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Sarı, yetkililerden yardım istedi.

Olayla ilgili ilçe tarım ve jandarma ekipleri hasar  tespit çalışmaları başlattı.

Son Güncelleme: 06.06.2023 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86