banner85

Bu Çiğköfte Çok Özel!

Malatya dünya genelinde ünlü kayısısına ek olarak artık yeni bir lezzetle adından söz ettiriyor. Kayısı artık çiğköftenin de içinde yer alıyor. Malatya’nın geleneksel mutfağına özgü bu yeni ürün tadanlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
26 Eylül 2023 Salı 10:07
Bu Çiğköfte Çok Özel!

Malatya deyice akla gelenlerin başında dünyaca ünlü kayısı geliyor elbette. Kayısı tatlısı, kayısı çayı, kayısılı kavurma ve daha pek çok farklı lezzete şimdi de kayısılı çiğköfte eklendi.

Malatya kayısısıyla olduğu kadar artık kayısılı çiğköftesiyle de unutulmaz bir gastronomik deneyim sunuyor. kayısılı çiğköftenin  patentini almaya hazırlanan Demet Batar, kayısı tutkunları ve yeni tatlar  keşfetmek isteyenler için Malatya yöresel ürünler pazarında müşterilerini ağırlıyor.

Her yörenin kendine ait çiğ köftesi var Malatya'da da çiğ köftenin içerisinde kayısı ilave ederek gün kurusu kayısılı çekildi yapıldı yanında da bu çiğ köftenin mucidi Demet batar var kendisinden çiğköftenin hikayesini dinledik .

" Bizim çiğ köftemiz zaten tamamen organik ürünlerle üretilmiş özel bir çiğ köfte. Biz bu çiğ köfteyi fuarlarda yapalım derken belediyemiz kadın kooperatiflerine özel yer tahsis etti. Bize ürünlerimizin yöresel olmasına Özen göstermemizi istediler çiğ köfteyi nasıl yöreselleştirebiliriz derken aklımıza gün kurusu kayısılı çiğ köfte yapmak geldi.”

Batar kadın kooperatifinin kendilerini her zaman yanlarında olduğunun altını çizdi, bu lezzetin belediye başkanları ve valilinin desteği sayesince patentli bir ürüne dönüşeceğini dile getirdi.

“Kendimiz üretirken bu kadar patlama yaşayacağını bilmiyorduk hem halktan hem başkanlarımızdan özel bir ilgi ve talep görünce Vali Bey'in talimatıyla patenti başvurduk. Patentte yakın zamanda elimize ulaşmak üzere, yakında Malatya'ya özgü yöresel yemeklere katılmış bir çiğ köfte olarak ortaya çıkar umarım.”

Kadın kooperatifinin özel olarak tahsis ettiği yerde kayısılı çiğköfte yapımını sürdüren girişimci Demet Batar kayısılı çiğköftenin yapımını tarifini Malatya Vuslat TV izleyicileri ile paylaştı, tam bir şifa deposu olduğunu söyledi.

“Fikir olarak kuru bir kayısı nasıl koyabiliriz diye düşündük sonrasında kayısıyı iç dış yıkadık temizledik. Ardından belli bir kıvama geldi daha sonra cevizle bir macun haline getirerek Çiğ köftenin içerisine ilave ediyoruz. Hem Şifa kaynaklı hem de organik zeytinyağlı, Urfa ev biberli bunu da gün kurusu ile taçlandırmış olduk. Hem lezzetli bir çiğ köfte hem de şifa kaynağı olan bir çiğ köfte elde ettik. Malatya'ya güzel bir ürün kazandırmak istiyoruz.”

Türk mutfağının vazgeçilmezi çiğköftenin Etlisi , yumurtalısı , cevizlisi derken çiğköftenin kayısılısı da çıkınca merak edenler denemeden geçmiyor. Mide dostu kayısılı çiğköfte yiyemeyenleri bile çiğköfte tutkunu haline getiriyor.

“ Aşırı dereceleri rağbet var. Şu an hiç çiğ köfte yemiyorum beni çok rahatsız ediyor diyen müşteriler şu an bizden kilolarca çiğ köfte alıyorlar hiçbir rahatsız edici etkisi olmadığından bahsediyorlar. Lezzet olarak da çok memnun kalıyorlar, arz talep yüksek.”

Son Güncelleme: 26.09.2023 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86