banner85

Bu Bina da Bir Terslik Var!

21 Haziran 2023 Çarşamba 16:36
Bu Bina da Bir Terslik Var!

Malatya yaşanan felaketle birlikte büyük bir yara aldı  neredeyse yüzde sekseni yıkılmış ve yıkılacak olan şehirde yok artık dediğimiz görüntülerde olmuyor değil. 4 sütun üzerinde etrafında duvar olmayan bir bina ,ne kendisi yıkılıyor nede yıkan var . nigar kılıcın özel haberini getiriyoruz ekranlarınıza 

Yüzyıllar geçse de unutulmayacak yüzyılın felaketi yaşandı . ve bu  felaket hepimizden her şeyimizi alarak geriye hiç birşey bırakmadı.

Yitirdiğimiz nice canlar onlara mezar olan binalar. Malatya depremle büyük bir yıkıma uğradı şehirde neredeyse yıkılmayan hasar almayan yapı kalmadı. Bir şehir yok , yaşanmışlıklar enkaz, hayaller  ise tarumar oldu.

Acil yıkık yıkılması gereken ve ağır hasarlı binalar derken şehirde tek tek yıkımlar yapılıyor  ve şehir bambaşka bir kimliğe bürünüyor.

Enkazlar yıkımlar derken daha başka bir durum var ki bizleri hayret içinde bıraktı. Yer niyazi mısri caddesi , sıtmapınarının alt kısmı eski köy garajlarının arkası. Ve dört sütun üzerinde zoraki duran bir bina

Etrafında duvar yok her yeri yıkık dökük 4 sütun OLAN BU  bu bina nasıl hala ayakta . 3 büyük deprem milyonlarca artçı sarsıntıya rağmen yıkıldı yıklacak olan ve büyük tehlike arz eden bu bina neden hala yıkılmıyor. Sokaktan geçen vatandaşa mikrofonu uzatınca onlar da bu durumu çok güzel özetliyor.

Şehir dışından gelip halini merak edip gezen bir vartandaş ise binayı uzaktan görünce merak edip yakından  görmek isteyince bizde mikrofonumuzu uzattık

Depremin ilk gününden itibaren yıkılmadığını ve tehlikeli olmasına rağmen mecburen geçtiklerin belirten başka bir vatandaş ise hala nasıl ayakta durduğun anlamadığımız bu  binayı  başka açıdan eleştiriyor

Evet bizler görüntüledik, yorumladık , sorduk . bu bina daha ne kadar yıkılmaz ne kadar direnir bilemeyiz ancak çok bilinen bir gerçek o ki bu bina bu halde hala ayaktaysa kentte kalan diğer binalar nasıl yıkılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=krRLp1MYts8&ab_channel=MalatyaVuslatTV

Son Güncelleme: 22.06.2023 12:37
Anahtar Kelimeler:
BinaYıkımHasar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86