banner85

Binler Hasırcı’da Murat Bilim İçin Toplandı

Binler Murat Bilim için buluştu. Dün ani bir kalp krizi geçirip hayata gözlerini yuman Öğretmenevi Müdürü Murat Bilim son yolculuğuna uğurlandı. Malatya son yılların en kalabalık cenaze namazına şahit oldu.

02 Şubat 2023 Perşembe 10:19
Binler Hasırcı’da Murat Bilim İçin Toplandı

İnsani diyaloğuyla, hoşgörüsü ile, her kesim ile olan samimiyetiyle gönüllere giren murat Hoca toprağa verildi. okuYan, araştıran, doğru bildiğinden sakınmayan Murat Bilim’in cenazesine Malatya protokolü tek vücut oradaydı. Başta vali, emniyet müdürü, belediye başkanları, milli eğitim camiası, sendikalar sanki Malatya Hasırcı Köyü’ne akmıştı. Malatya son yılların en kalabalık cenaze namazına şahitlik etti bugün. Hep onun engin gönlü konuşuldu.

Eskimalatya Hasırcı Camisinin meydanı hınca hınç murat bilim için doldu. Binlerce kişiden helallik alındı.

Cenaze namazı kılındı. Öğretmenevi Müdürü Eğitimci Murat Bilim için kalabalık adeta sel oldu ve doğduğu, sevdiği topraklar olan hasırcıda son yolculuğa uğurlandı. Sevilmek böyle bir şeydi. İyiler iyilikle anılır. Beden gider ama ruh baki kalır.

Her parmağında bir marifet vardı. Her duruşunda bir hakikat vardı. Herkes ve her kesimin fikirlerine saygı duyar, sanata, kültüre, bilime önem verirdi. Malatya Vuslat TV ekranlarında şiirler okumuş dokunaklı türküler söylemişti. Geriye sesi kaldı, sedası kaldı.

Son Güncelleme: 02.02.2023 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86