banner85

Aynı Yerde 2002'de 13 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Dün Malatya’da yürekler ağıza geldi. Halk otobüsü Karakaya Barajına düşmüş, 10 kişi kurtarılmıştı. Malatya neden tedirgin oldu, çünkü aynı yerde 2002 yılında 13 kişi sulara gömülmüş hayatını kaybetmişti.

27 Ocak 2023 Cuma 11:29
Aynı Yerde 2002'de 13 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Bundan tam 21 yıl önce Karakaya Barajında tam 13 kişi hayatını kaybetmişti. Karakaya Baraj Gölü'nün Battalgazi ilçesi Atabey İskelesi Mevkii'nde 29 Ağustos 2002 tarihinde meydana gelen olayda, Baskil Kaymakamlığına ait yük ve yolcu taşıyan feribotun alabora olarak batması sonucunda,  toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti. Talihsiz kazada feribotta bulunan karpuz yüklü 4 kamyon, 1 minibüs ve 1 otomobil de suya gömülmüştü.

Tam 21 yıl sonra yine bir facianın eşiğinden döndü Malatya.  Özel halk otobüsü Battalgazi İlçesi Eskimalatya Baskil arasında feribot seferleri yapan gemiye yolcuları taşıyordu. Atabey iskelesine hızla giren halk otobüsü şoförü panikleyerek kendi etrafında dolaşıp içinde 10 kişi ile birlikte buz gibi sulara gömülüyor.

Evet otobüs dolu olabilirdi, otobüste çocuklar olabilirdi. 10 kişi değil de 50 kişi olabilirdi. Tıpkı 21 yıl önce olduğu gibi büyük bir facia böyle atlatıldı. Dün suya gömülen otobüsün içindeki kameralardan yaşanan panik durumun vahametini ortaya koydu.

Olaydan hemen sonra Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkanın iskeleye gitmesi , detaylı bilgiler alması ve tedirgin olması aslında daha önce yaşanan 13 kişinin öldüğü feribot kazası nedeniyle olsa gerek. Duyarlılığını gösteren Malatyanın yöneticileri derin bir nefes alırken Malatya İtfaiyesi su altı timlerine de teşekkür ettiler.

Evet Malatya facianın eşiğinden döndü. 29 Ağustos’ta Fırat’ın suları 13 kişiyi, 4 kamyonu, bir minibüsü ve bir otomobili yutmuştu. Dün ise halk otobüsü taşıdığı halk ile birlikte sulara gömülmüş ama kaza ucuz atlatılmıştı.

Son Güncelleme: 27.01.2023 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86